Danieliaus Narausko asmeninio archyvo nuotr.

Sutikus gatvėje paprastą vaikiną Danielių Narauską, gal būt nekiltų mintis, jog jis būtent tas, kuris sugebėjo su sulaužyta ranka, didelėmis valios pastangomis ir ilgąja riedlente nukeliauti virš 4000 km per JAV. Tai atrodo neįtikima, bet spontaniškumas prideda jėgų ir nebijoti iššūkių. Kaip ir visos kelionės, Danieliui tai buvo nepamirštama kelionė, verta knygos ar filmo. Pirmasis tikslas buvo apkeliauti JAV, tačiau ilgai galvojo kaip. Galbūt tranzavimas ar išnuomoti automobilį? Bet tai Danieliui tapo nuobodu – reikėjo kažko įdomesnio.

Kelionę paversti realybe

Kaune gyvenantis vaikinas, praradęs darbą dėl nepatenkinto kliento skundo bei pasiėmęs Kauno kolegijoje grafikos dizaino studijų pertrauką išvyko į nepamirštamą kelionę po JAV.

Danielius jau seniai buvo planavęs išvykti JAV, tačiau vis nerasdavo laiko ar trūkdavo įsigyti lėktuvo bilietui. Tačiau prieš metus skaitydamas facebook naujienas jis rado itin pigius lėktuvo bilietus į San Franciską. Ir Danielius suprato – tai yra mano galimybė, ir jei nepasinaudos, svajonė nuplauks. Vėliau prasidėjo kelionės planavimas, kur nuvykti ir ką pamatyti. Kelionė prasidėjo vakarų pakrantėje San Franciske ir baigėsi Niujorke. Kiekvieną dieną Danielius Narauskas žymėdavosi kiek nukeliaudavo. Žiūrint į kelionės liniją atrodo, jog tai yra neįtikima ir neįveikiama, tačiau vaikinui tai pavyko įgyvendinti.

Kaip pats teigia, Danielius Narauskas, kelionė buvo ganėtinai sunki, nes nebuvo nei patirties nei pinigų. Savaite prieš pat skrydį mokėsi važinėti, longboard‘u ir įvyko taip, jog krisdamas susilaužė ranką. Daugelis draugų Danielių bandė atkalbėti nuo kelionės sakydami, jog tai ženklas nevykti. Tačiau, supratęs arba dabar, arba niekada išvyko vedamas pozityvumo. Vienas iš draugų šią idėją palaikė ir prieš Danieliui išvykstant jis sakė, jog situacijoje, kurioje dabar esi, nėra nei gera, nei bloga, bet tavo požiūris į situaciją yra geras arba blogas. Ir supratęs, jog tik jis gali nulemti tolimesnę eigą ką daryti toliau – vykti ar ne.

Kelionė prasidėjo su 200 dolerių kišenėje, ir jų turėjo užtekti visai vasarai (maistui, pragyvenimui ir bilietui atgal, kurio kaina buvo dvigubai didesnė negu Danielius turėjo kišenėje). Žmonės išgirdę tai pakraupdavo, todėl pasiūlė jam kitą išeitį – prisiregistruoti prie vieno tinklapio, aprašyti projekto misiją bei kelti video apie kelionės eigą.  Žmonės tai matydami galėdavo Danielių remti pinigais, kurie tuo metu jam buvo be galo svarbūs. Tikslas buvo surinkti bent jau 500 dolerių, tačiau žmonės rėmė Danieliaus projektą bei palaikė, todėl suma buvo kur kas didesnė. Yra buvę ir tokių atveju, kai žmonės į rankas grynais duodavo pinigų kelionėje. Pats pirmasis doleris JAV buvo gautas iš poros lėktuve, su kuriais daug bendravo ir liepė jį išleisti prasmingai. Jis tą padovanotą dolerį iki dabar saugo kaip sėkmės garantą. Danielius yra įsitikinęs, jog jeigu ne tie žmonės, kurie padėjo parama, tikriausiai būtų pradėjęs pardavinėti visus daiktus, kuriuos turėjo kelionėje arba būtų likęs JAV.

Danielius-Narauskas-JAV

Danielius kelionės metu miegodavo palapinėje, kurią turėdavo. O kelionės maršrutą rinkosi tą, kur būtų mažiausiai mašinų – tai senieji greitkeliai. Tačiau po intensyvios kelionės su riedlente jis savo kūno visiškai nebejausdavo, ir miegojimui užtekdavo apleistų ar nežinomų vietų, kur žmonės negalėtų jo rasti. O didesniuose miestuose pernakvoti ieškodavo per ,,couchsurfing“ programą, kur nepažįstami žmones atvykelius priima pernakvoti. Ir būtent per šią programą Danielius rado be galo daug draugų, kurie labai daug padėjo kelionėje, tai pat su jais bendrauja iš šiol.

 Svajonės pildosi

Prieš tris metus Danielius buvo susapnavęs sapną, kad jis yra įkalintas Niujorkę ir niekaip negali grįžti namo į Lietuvą. Ir dėdamas kokia nors nuotrauką į savo ,,instagram“ profilį visada su hastag‘u rašydavo: ,,buy me a ticket to New York“. Po kurio laiko Danielius suprato, jog svajonės tikrai pildosi ir jos materializuojasi – jam įteikė bilietą į Niujorką. Jį gavo iš žmonių, kurie išgirdę Danieliaus Narausko istoriją nupirko bilietą ir pasakė – mes tau suteikiame galimybę nebetęsti kelionės riedlente. Iki kelionės tikslo buvo likę apie 1000 kilometrų. Danielius pradėjo dvejoti. Ši kelionė buvo tik dėl savęs, tai kodėl jos nepabaigus kaip pradėjo. Jis atsisakė bilieto ir tęsė kelione riedlente.

Pačiame kelyje buvo daug įdomių ir keistų momentų, kai žmonės spaudinėdavo garso signalus, kai kurie net sustodavo paklausti ką jis čia veikia, kartais duodavo net pinigų. Tokie dalykai tik skatino Danielių tęsti kelione, nors rytais atsikeldavęs ir nežinodavęs kuo baigsis ši diena. Aišku, buvo kelionėje ir negatyvių akimirkų, kai susistabdydavo policija, ar susidraugavo su narkotiku prekeiviu, kuris vairuodamas gėrė ir vartojo narkotikus. Ši išvyka galėjo Danieliui kainuoti visą kelionę ir deportaciją.

Pasiekus kelionės tikslą, žiūrėdamas į dangoraižius Danielius suprato, jog norėtų dar tęsti kelionę dėl žmonių, kuriuos sutiko kelyje ir geranoriškai padėjo. Jie buvo kaip šeimos nariai, priimė labai šiltai. Danielius planuoja ateityje išleisti knygą apie kelionę per JAV su riedlente bei papasakoti plačiau apie nuotykius keliaujant.

Taip pat skaitykite: TOP 10 įdomiausių „Instagram“ keliautojų – fotografų [FOTO]

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: