instagram.com/theodorekaye archyvo nuotr.

„Instagram“ platforma pasižymi nuotraukų tobulinimo ir dalinimosi idėja. Tai socialinis tinklas, norintiems dalintis savo kasdienėmis užfiksuotomis akimirkomis ir būti pastebėtais. Pasaulyje jau yra daugiau nei 500 milijonų aktyvių vartotojų, kurie per dieną įkelia dešimtis milijonų nuotraukų. Iš tokio didelio kiekio ganėtinai sunku atrasti talentingų ir išraiškingų fotografijų. Taigi, pristatome Jums profesionaliausių ir įdomiausių keliautojų – fotografų dešimtuką.

10. Theodore Kaye

Tai fotožurnalistas ir dokumentikos fotografas, garsėjantis savo darbais Centrinėje Azijoje. Užaugęs Kinijoje ir natūraliai atradęs pašaukimą fotografuoti. Jo įkeliami darbai yra daryti visoje Azijos teritorijoje. Pateikiamos nuotraukos nėra tik gražūs gamtos vaizdai, bet vaizduojamas kasdienis žmonių gyvenimas šiame regione. Tai fotografijos primenančios daugiau meno kūrinius, nei elementarius vietovių vaizdus. Skirta žmonėms mėgstantiems ne tik žydros jūros ir atogrąžų miškų nuotraukas. Tai vienas įdomiausių „Instagram“ profilių, kuriuose galite artimai stebėti realų Azijos gyvenimą.

11

122

13

„Instagram“ profilis: https://instagram.com/theodorekaye/

9. Scott Keyes

Tai jaunas vaikinas pristatantis kaip galima pigiai keliauti aplink pasaulį. Amerikietis 28 metų atskleidžia paslaptį savo socialiniuose tinkluose, kaip galima tyrinėti pasaulį be didelių išlaidų. Įrodymas, kad tai egzistuoja – jau 21 skrydis A klase, nemokant nei cento. Tai nėra profesionalus fotografas, bet savo „Instagram“ paskyroje dalinasi įvairiomis aplankytomis vietomis. Vaikinas keliavęs po Lietuvą ir kvietęs žmones susitikti, kad galėtų pasidalinti savo pigių kelionių paslaptimi. Tiek kilometrų iš Amerikos atkeliavęs Skotas, įrodo, kad norintiems pažintį pasaulį yra reali galimybė tai padaryti.

21
22

23

„Instagram profilis“: https://instagram.com/scottmkeyes/

8. Dave Yoder

„National geographic“ fotografas ir tyrinėtojas kiekvieną dieną papildantis savo profilį įspūdingomis nuotraukomis. Darbas tokioje pasaulinio garso kompanijoje neabejotinai reiškia, kad šis vaikinas išmano savo profesiją. Nuolat keliaujantis ir profilyje pranešantis savo sekėjams, kurioje pasaulio kampelyje dabar yra apsistojęs. Jo „Instagram“ pateikiamos nuotraukos yra pilnos įkvėpimo, įžvalgios ir nepaprastai gyvos. Demonstruojami įvykiai iš viso pasaulio, todėl tai ne tik lepinantys akį vaizdai, bet ir plečiantis žinias apie pasaulio naujienas. Taip pat kiekviena nuotrauka turi nuoseklų aprašymą, supažindinanti sekėją su pateiktu nuotraukos vaizdu.

31

32

33

„Instagram“ profilis: https://instagram.com/daveyoder/

7. Eelco Roos

Nyderlandų tautybės fotografas „Instagram“ platformoje pristato jo darytas nuotraukas iš viso pasaulio. „Aš daug keliauju ir bandau parodyti savo pasekėjams gražius vaizdus mūsų planetos, kurie visi yra padaryti sąžiningai ir natūraliu būdu.“ Čia išvysite daug gamtos fotografijų ir ne tik šiltųjų kraštų. Dauguma įpratę matyti tik šiltas vandenynų panoramas, palmių nuotraukas su saulėlydžiu. Fotografas atskleidžia ir šiaurinių kraštų grožį, apledėjusius kalnus, neapsakomo tyrumo ežerus ir netgi sutinkančius vietinius gyvūnus. Kaip ir daugelis kitų šio socialinio tinklo fotografų naudojasi Iphone ir pateikia sekėjams nuotraukas darytas šiuo telefonu. Sulaukęs jau daugiau nei 465 tūkstančius pasekėjų, gavo nuolatinį samdomąjį fotografo darbą.

40

411

42

„Instagram profilis“: https://instagram.com/croyable/

6. Dan Rubin

Danas puikiai žinomas dizaineris, fotografas, rašytojas ir oratorius. Dažnai keliaujantis, daug fotografuoja, kuriomis ir pasidalina „Instagram“ profilyje. Tai netgi tapo dalis jo darbo rutinos, pasidalinti naujais kadrais su savo pasekėjais. Jo fotografijos orientuojasi į peizažus, pastatus ir kasdieniškas situacijas tik pateikiant iš kitokios perspektyvos. Taip pat išsamiai supažindina su pateiktu kadru, kaip gimė mintis, kokiu principu buvo įgyvendinta ir netgi kokiomis sąlygomis buvo nufotografuota. Tokiu būdu kūrėjas siekia pritraukti fotografijos mėgėjus ir net tikrus profesionalus. Profilis skirtas ne tik norintiems pasižvalgyti profesionaliai atliktų kadrų, bet ir pasisemti žinių, besimokantiems šio amato.

61

62

63

„Instagram“ profilis: https://instagram.com/danrubin/

5. Trey Ratcliff

Trėjus yra profesionalus fotografas, interneto vartotojų pripažintas vienu iš geriausių. Jo fotografijos įvardijamos protu nesuvokiamais ir puikiai technologiškai apdirbtais kūriniais. Nuotraukose nėra „Photoshop“ apgaulės, jų vaizdas yra įkvepiantis ir realus. Daugiausiai profilyje matomi gamtos vaizdai, bet nemažai yra ir architektūros nuotraukų. Puikiai parinktas apšvietimas suteikia neįprastumo, netikrumo vaizdą, būtent šis bruožas jį labiausiai ir išskiria iš kitų vartotojų fotografų. Žymus rašytojas Patrickas Rothfussas būtent taip ir apibūdino jo darbus: „Kažkas man kažkada sakė, kad fotografas yra menininkas, tik jo dažai yra šviesa. Aš niekada to nesupratau, kol nepamačiau Trėjaus darbų.“

51
52

53

„Instagram“ profilis: https://instagram.com/treyratcliff/

4. Simone Bramante

Fotografas, kūrybos direktorius gimęs, Bologna miestelyje, Italijoje. Jis pristato save kaip vizualinį pasakotoją, kuriam gamta yra pagrindinis įkvėpimo šaltinis. Šiame profilyje išvysite tobulai parengtas fotografijas, kurios primena labiau nutapytus paveikslus. Žinoma jis dažnai fotografuoja su tokiais profesionaliais fotoaparatais kaip Canon 6D ir L – serijos objektyvu. Tačiau „Instagram“ kanale nuotraukos pateikiamos darytos su jo Iphone telefonu. Jo redagavimo programinės įrangos svyruoja nuo tokių mobiliųjų programų kaip „Snapseed“ ir „VSO Cam Pro“, o kompiuterinių „Lightroom“ ir „Photoshop“. Sunku įsivaizduoti, kaip nuotraukos fotografuotos tik mobiliuoju telefonu, gali atrodyti taip švariai ir estetiškai. Bramante mėgsta dirbti su portretais, apibūdinančiais žmogaus istorijas – tai nesenstančios emocijos ir gamtos tyrinėjimų sustabdymas. Tokiu metodu sulaukė didžiulio sekėjų dėmesio, net 793tūkstančių.

71

72

73

„Instagram“ profilis: https://instagram.com/brahmino/

3. Theron Humphrey

Tai „National geographic“ keliautojo apdovanojimo laimėtojas. Šio fotografo nuotraukos neįsivaizduojamos be jo šuns Maddie. Jei ir nesate gyvūnų mylėtojas, jo gebėjimas užfiksuoti akimirkas, yra tikrai įkvepiančios. Pačio autoriaus sugalvotas projektas buvo skirtas tiesiog pramogai ir nebuvo nieko per daug rimto, tačiau susilaukė ypatingo žmonių dėmesio. Nuotraukos pateikiamos keliaujant per 49 Amerikos valstijas, kartu su savo šuniu ir dviviečiu motociklu. Humphrey teigia, kad jis tiesiog norėjo kiekvieną dieną pabusti šypsodamasis, važinėti su mylimu šuniu ir motociklu, bei stovyklauti po žvaigždėmis. Iš tokio noro būti laimingu žmogumi, tapo vienu populiariausiu „Instagram“ fotografu, kurį dabar seka daugiau nei 1,2 mln. vartotojų.

81

82

83

„Instagram“ profilis: https://instagram.com/thiswildidea/

2. Michael Christopher Brown

Fotožurnalistas pateikiantis žmogiškumą konfliktiškame regione, kuriame egzistuoja atrodo niekada nesibaigsiantis karas. Jis pateikia labai sukrečiančias nuotraukas, iš tokių šalių kaip Libanas, Kongas. Nors nuotraukos daromos su Iphone mobiliuoju telefonu, pateikia stulbinamus vaikų ir suaugusiųjų portretus. Fotografijomis bando pažadinti paprastą žmogiškumą, gyvenant baisiomis karo sąlygomis. Yra išleista ir knyga su Brauno fotografijomis, pavadinimu „Libijos cukrus“. Joje pateikiamos nuotraukos vykstant Libijos 2011 metų revoliucijai. Fotografas profesionaliai atskleidžia visiems nežinomą karo regiono realybę. Tai darbai, kuriuos privalo pamatyti kiekvienas žmogus, kuriam rūpi ne tik gražioji, demokratinė pasaulio dalis.

91

93

777

„Instagram“ profilis: https://instagram.com/michaelchristopherbrown/

1. Murad Osmann

Tai 4 milijonus „Instagram“ sekėjų turintis garsus fotografas, gimęs Degastano kalnuose, Rusijoje. Jo sugalvotas, jau visame pasaulyje išgarsėjęs fotografijos būdas – sek mane (angl. follow me). Rusijos fotografas Muradas Osmannas nieko labiau nedievina, kaip tyrinėti pasaulį kartu su savo sužadėtine Natalija Zakharova. Per visą pasaulį vedamas savo mylimosios už rankos , jis laimėjo ne tik begalinį fanų dėmesį, bet ir ekspertų susižavėjimą jo darbu. Osmanno sugalvotos fotografijos tapo „Instagram #followme“ projektu ir pora fotografavosi žymiausiuose pasaulio miestuose, tokiuose kaip Maskva, Dubai, Singapure, Honkonge, Singapure ir net gi iš sraigtasparnio priešais Holivudo ženklą. Tai unikalios fotografijos, tapusios pasauline mada ir jau Lietuvoje žmonių kopijuojama idėja.

991

992

993

„Instagram“ profilis: https://instagram.com/muradosmann/

Taip pat skaitykite: Kas nutinka, kai fotografo draugė lydi jį kelionėje aplink pasaulį

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: