Kino filmo "Gangster Squad" kadras

„Gangsterių medžiotojai“ (angl. „Gangster Squad“) – veiksmo trileris, sukurtas pagal kriminalinę penktojo Amerikos dešimtmečio padėtį. Tai įtempta istorija apie Los Andželo policijos kovą su Rytų pakrantės mafija.

Filmas sukurtas pagal rašytojo Paulo Liebermano knygą „Gangsterių medžiotojų pasakojimai“ (angl. „Tales from the Gangster Squad“). Tai knyga, kurioje pateikti tikri faktai apie Amerikos laikotarpį po Antrojo Pasaulinio karo, kai Los Andželo mieste įsitvirtino įvairaus plauko organizuotas nusikalstamumas. Tuo metu Los Andžele įsiviešpatavo mafija, o policija ir vietinė valdžia buvo korumpuota. Toks kontraversiškas istorijos laikotarpis viliojo amerikiečių detektyvo rašytojus sukurti daug įdomių knygų, kuriose mafijos grupuotės, policijos pareigūnai bei privatūs sekliai suvedinėja savo sąskaitas. Amerikiečių režisierius Rubenas Fleischeris 2013 metais sukūrė smurto ir kovos už teisingumą persmelkta juostą, kurioje vaidina aukšto kalibro Holivudo aktoriai (Ryanas Goslingas, Emma Stone, Seanas Pennas, Joshas Brolinas ir kt.). „Gangsterių medžiotojai“ suteikia tam tikro žavesio Los Andželo nusikalstamam pasauliui ir leidžia į jį žvilgtelti iš arčiau.

Kino filmo “Gangster Squad” kadras

Veiksmas vyksta 1949 metais. Mikas Cohenas (akt. Sean Penn) – žiaurus ir galingas gangsteris. Jis valdo visą Los Andželą ir yra sukūręs savo blogio imperiją – nusikaltėlių pasaulį. Mikas pelnosi iš nešvarių darbelių, renka mokesčius už prekybą ginklais, narkotikais ir vertimąsi prostitucija. Nusikaltėlį mieste gina ne tik jo pakalikai, bet ir papirkti politikai bei policija. Ir nors dauguma pareigūnų bijo Miko labiau už viską, nedidelė Los Andželo pareigūnų grupė – „Gangsterių medžiotojai“ yra pasiryžę bet kokia kaina sugauti mafijos bosą ir sugriauti jo nusikalstamą pasaulį. Tai slaptas, patikimų ir gyvybėmis kiekviename žingsnyje rizikuoti pasiryžusių šešių policininkų būrys.  Istorija sukasi ne tik apie galingą mafijos vadą, bet ir apie du sąžiningus policininkus – Džoną O‘Marą (akt. Josh Brolin) ir Džerį Wootersą (akt. Ryan Gosling). Šie du policininkai yra apdovanoti Antrojo Pasaulinio karo kovos medaliais ir yra paskirti Los Andželo policijos viršininko Parkerio (akt. Nick Nolte) – kovoti prieš korupciją, organizuotą nusikalstamumą bei grąžinti Los Adželo miestui garbę. Džeris visai ne laiku įsimyli žavią raudonplaukę Greisę Faraday (akt. Emma Stone), kuri yra mafijos boso Miko Coheno palydovė, o tai tik dar labiau apsunkina Džerio ir viso „Gangsterių medžiotojų“ būrio planą sunaikinti Miką. Žaidimas prasideda – specialiai suburtas slaptasis policijos būrys, gavęs leidimą nesiterlioti, visomis priemonėmis bando užkirtsti kelią siautėjantiems nusikaltėliams.

Kino filmo “Gangster Squad” kadras

Visus pagrindinius filmo veikėjus vaidina įžymiausi Holivudo aktoriai, dėl kurių šis filmas įgauna dar didesnio spindesio. Joshas Brolinas įkūnijo pareigingą ir drąsų detektyvą Džoną O‘Marą. Aktoriui teko vaidinti ne tik „Gangsterių medžiotojų“ būrio vadą,  bet ir pavyzdingą šeimos tėvą, kuris bet kokia kaina apgins savo šeimą. Josho įkūnitas personažas labai tiksliai perteikė anų laikų nekorumpuotą policijos pareigūną, ypač kalbant apie jo akimis matytą gyvenimo filosofiją. Visų moterų mylimas aktorius Ryanas Goslingas atliko policininko Džerio Wooterso vaidmenį. Džeris – tai puikus karo veteranas, tačiau turintis silpnybę moterims ir alkoholiui. Ryanui teko vaidinti ne tik teisybės ieškantį policininką, bet ir dėl raudonplaukės gražuolės pametusį galvą vyrą. Nepaisant Ryano Goslingo puikios vaidybos, šio filmo pažiba yra Seanas Pennas. 54 metų aktorius nepriekaištingai įkūnijo psichopato, savęs nevaldančios asmenybės personažą – mafijos bosą Miką Coheną. Įdomiai žiūrisi ir antraplaniai filmo aktoriai. Tačiau gaila, jog filme personažai pristatomi labai trumpai, nes visas dėmesys skiriamas įtemptoms veiksmo scenoms. Filme nemažai adrenalino ir puikių gaudynių scenų, kurios prikausto dėmesį. Kiekviena scena priverčia siugniaužti kvapą ir spėlioti, kam šį kartą nepasiseks išgyventi kulkų lietaus.  Taip pat puikiai vaizduojamas brutalus smurtas, kraupūs vaizdai, kurie labai gerai atskleidžia mafijos pasaulį.

Kino filmo “Gangster Squad” kadras

Įdomus faktas apie šį filmą yra toks, jog dėl liepos 20 dieną Kolorado valstijoje, Ororos miestelio kino teatre įvykusių šaudynių, dalis filmo scenų buvo perfilmuotos. Pradinėje filmo „Gangsterių medžiotojai“ versijoje buvo scena, kurioje parodomas susišaudymas kino teatre, tad po tragiškų įvykių Ororoje, buvo nutarta šį epizodą pašalinti ir perfilmuoti kai kurias vietas. Šis įvykis šiek tiek pakeitė filmo siužetą, todėl dauguma spėja, jog su kino teatro scena filmas būtų buvęs dar įspūdingesnis. Tačiau taip ir nesužinosime ar filmo pradinė versija buvo geresnė už naująją. Nepaisant pašalintų filmo scenų ir šiek tiek pakeisto siužeto, filme netrūksta specialiųjų efektų, griausmingų sprogimų bei kruvinų kautynių.

Verdiktas 9/10

“Gangsterių medžiotojai“ – tai stilingas filmas, kuriame išvysite ne tik efektingas ir kvapą gniaužiančias gaudynes, bet galėsite pajusti ir 1949-ųjų metų Los Andželo nusikalstamo pasaulio blizgesį. Filme surengtas tikras veiksmo šou su adrenalino kupinomis scenomis, dominuoja mafijos tema. Taip pat įtemptoje veiksmo juostoje rasite romantišką meilės istoriją, kuri susišaudymų apsuptyje atrodo itin patraukliai. Jeigu mėgstate kraują kaitinančio veiksmo, smurto, šūvių kupinus trilerius – šis filmas kaip tik jums.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: