Vladimiras Putinas / EPA-ELTA nuotr.

Kai esi absoliučioje valdžioje 22 metus ir tavo rankos suteptos krauju, apie save gali išgirsti visko, kad mėgsti bučiuoti mažus vaikus į nuogą pilvuką, maudaisi kraujo voniose, turi antrininkų. Nebūtinai visa tai tiesa, tačiau kai kurie gandai apie Kremliaus valdovą sklinda nuolat arba yra aktyviai tiražuojami solidžių šaltinių ir juos labai sunku patvirtinti arba paneigti. Štai šviežiausi iš jų:

Silpnėjanti Putino sveikata

Skelbiama, kad praėjusį pirmadienį buvo atlikta nežinoma procedūra Prezidentui Putinui po medikų patarimo, jog gydymas buvo „būtinas“, rašė „Telegram“ kanalas „General SVR“, kuris teigė gaunantis informaciją tiesiogiai iš Kremliaus. Ši žinia pasirodė likus vos kelioms valandoms iki V. Putino pasirodymo valstybinės televizijos susitikime su sąjungininku Aleksandru Lukašenka Sočyje. Tuo metu jis buvo užfiksuotas keistai sukinėjantis kojas kai abu susėdo pasikalbėti. Tai jau ne pirmas kartas, kai V. Putinas buvo nufilmuotas keistai besielgiantis, dėl ko anksčiau kilo spekuliacijos, jog serga Parkinsono liga.

Šiuo metu sklando nauja gandų, pranešimų ir spėliojimų apie Putino sveikatą, banga. Informacija apie tai, kad jis serga kraujo vėžiu, yra randama įvairiose internetinėse svetainėse. Ši tema tapo labai plačiai aptariama, todėl Kremliui teko įsikišti ir ją paneigti. Maždaug prieš du mėnesius Kremliaus atstovo Dmitrijaus Peskovo buvo tiesiogiai paklausta, ar Putinas neserga skydliaukės vėžiu. Peskovas atsakė, kad ši idėja yra „fikcija ir melas“.

Maiklas Veisas (Michael Weiss) iš žurnalo „New Lines“ gavo garso įrašą, kuriame užfiksuotas Rusijos oligarchas, teigiantis, kad Putinas „labai sunkiai serga kraujo vėžiu“. Veisas teigė, jog redakcija sugebėjo patvirtinti kalbėjusio oligarcho tapatybę, tačiau ne pačios ligos realumo fakto.

Putinas galimai miršta, tačiau informacija apie jo tikrąją sveikatos būklę yra apsupta „melo sargybinio“ ir gerai aprūpintos biurokratijos, kurioje dirba protingiausi ir kompetentingiausi Rusijos žmonės. Putinas šiuo metu tikrai patiria didelį spaudimą, ir tikriausiai patį didžiausią per visą savo karjerą.

Labai neįprastas kvapas

Nesenai viešumą pasiekė įdomus faktas apie Prezidentą V. Putiną. Daugelis net nepagalvotų, jog ši tema yra verta dėmesio, tačiau šis atvejis kiek keistesnis nei įprastai. Buvusi D. Trump‘o patarėja Fiona Hil (Fiona Hill) atskleidė įdomią detalę apie jos seniau vykusius susitikimus su V. Putinu, o tikrai patraukė daugelio internautų dėmesį.

Pradžioje atkreipiau dėmesį į labai tiksliai ir tvarkingai pasiūtus jo kostiumus. Tik vėliau pastebėjau ir keistą kvapą, kuris priminė labai specifiškai paruoštos vonios kvapą“– stebėjosi buvusi Baltųjų Rūmų patarėja.

Pasak jos, viskas atrodė kaip tobulai surežisuotas pasirodymas kai buvo pasodinta šalia Kremliaus lyderio per susitikimą tarp Maskvos ir Vašingtono oficialių atstovų, praneša dienraštis „The Mirror“.

Kitas susitikimuose dalyvavęs narys taip pat teigė ir antrino poniai Hil: „pastebėjau, jog Rusijos prezidentas visiškai nieko nevalgė. Nuskambės keistai, tačiau aš užuodžiau jog jis buvo tarsi kątik „išskalbtas“. Tarsi buvo visai nesenai išlipęs iš labai specifiškai paruoštų maudynių ir atvyko tiesiai į susitikimą“.

Bandymas atsikratyti Putino

JAV senatorius Lindsis Grehemas (Lindsey Graham) teigė, jog viliasi, kad bus atsikratyta Rusijos prezidento.

Ar egzistuoja Rusiškasis Brutas? Ar ten yra koks nors daugiau pasiekęs Pulkininkas Staufenbergas Rusų armijoje?” – klausė Grehemas savo „Twitter“ platformos paskyroje, primindamas visiems apie romėnų politiką, kuris nužudė Julijų Cezarį ir vokiečių policininką kuris kėsinosi nužudyti Adolfą Hitlerį.

Vienintelis būdas šitą karą užbaigti yra toks: reikia kažko, esančio pačioje Rusijoje, kad pagaliau atsikratytų šio vyruko. Jūs, pone, padarytumėte savo šaliai (ir pasauliui) didelę paslaugą,“ – rašė Grehemas.

Baltieji rūmai pabrėžė, kad režimo keitimas nėra tinkamas JAV politikoje esančioms nuostatoms, o mokslininkai ir akademikai perspėjo, kad pono Grehemo komentarai gali būti interpretuojami kaip JAV nepaisymas tarptautinės teisės ir kaip kurstantys dezinformaciją Rusijoje.

Vykstant karui Rytų Europoje, vienas aukščiausių Ukrainos kariuomenės pareigūnų pareiškė, kad Rusijos prezidento Vladimiro Putino nuvertimo planas jau vyksta ir jo neįmanoma sustabdyti.

Išskirtiniame interviu „Sky News“ redakcijai, generolas Kyrylas Budanovas prognozavo, kad karas pasieks lūžio tašką iki rugpjūčio vidurio ir baigsis dar šiais metais. Jis teigė, kad jei Rusija pralaimėtų karą Ukrainoje, V. Putinas būtų pašalintas ir jo šalis žlugtų.

“Tai sukels Rusijos Federacijos vadovybės pasikeitimą. Šis procesas jau pradėtas ir juda link tikslo”, – sakė generolas Budanovas.

Generolas taip pat tvirtino, kad Kremliaus lyderis serga vėžiu ir kitais negalavimais. Jis pareiškė, kad V. Putinas yra „labai blogos psichologinės ir fizinės būklės ir jis labai serga“.

Pasak Ukrainos kariuomenės pareigūno, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas prieš 2 mėnesius išgyveno pasikėsinimą į jo gyvybę. Tai buvo pripažinta didėjant įtampai tarp Rusijos ir Ukrainos, taip pat spėlionėms dėl Putino sveikatos.

„Nesėkmingas“ bandymas, anot Ukrainos gynybos žvalgybos vadovo generolo majoro Kyrylo Budanovo, įvyko Kaukaze, regione tarp Juodosios ir Kaspijos jūrų, netrukus po to, kai Rusija užpuolė Ukrainą vasario 24 d. „Buvo pasikėsinta nužudyti Putiną… Jį net užpuolė, kaip sakė man Kaukazo atstovai“, – teigė p. Budanovą citavęs Ukrainos leidinys“.

Slapto romano pasekmės

Rusijai esant ir taip griežtai sankcionuotoje pozicijoje, Didžioji Britanija nusprendė taikytis ir į Aliną Kabajevą, politikę, režimui palankių medijų vadovę, buvusią Olimpinę gimnastę ir, jei gandai tiesa, Vladimiro Putino dabartinę antrąją pusę bei kelių jo vaikų motiną. Buvusi gimnastė yra įtariama turinti vaikų su Prezidentu, tačiau nei vienas iš jų niekada nebuvo to viešai patvirtinęs. Taip pat sklinda gandai, jog tai dar ne viskas: politikė laukiasi dar vieno vaiko, tačiau kolkas tai nėra patvirtinta.

Sankcijos, kurias pateikė UK ir kitos šalys buvo sukurtos tam, kad nubaustų tuos kurie yra arčiausiai Prezidento: oligarchus, politikus ir kitus aukštą poziciją užimančius asmenis, kurie pasipelnė iš to, jog yra Putino draugai. Iki šiol žinoma, kad A. Kabajeva buvo ištrūkusi iš Rusijos ribų kartu su vaikais, tačiau po 4 mėnesių neveiksnumo, vėl pasirodė viešumoje dar balandį.

Numanoma, jog dar seniau, Kabajeva kažką nujautė, manė, jog kažkas nutiks. Dar kovo mėnesį buvo pasirašinėjama peticija už tai, kad iš Kabajevos būtų atimta rezidencijos vieta Šveicarijoje. „Pranešta, jog jis (Prezidentas Putinas) stengėsi kiek įmanoma daugiau sumažinti jos matomumą socialiniuose tinkluose nuo tada kaip prasidėjo karas,”- tvirtino FCDO atstovas, -„ Pavyzdžiui, kelios savaitės po užpuolimo, Nacionalinės Medijos Grupės puslapis buvo atnaujintas taip, jog nebebuvo galima rasti jos vardo, kartu su visa kita susieta informacija, kuri lietė visą direktorių tarybą“.

Nors ir nauji gandai apie dar vieną Kabejevos nėštumą nėra tvirti, galime matyti vieną tvirtą ženklą: Putinas, sužinojęs jog vėl taps tėvu, tikrai nenudžiugo. Labiau pasirodė nusivylęs tokia naujiena, kuri atsirado visai ne laiku.

Putinas dalyvauja priimant taktinius sprendimus Rytų Ukrainoje

Vladimiras Putinas taktiniu lygmeniu dalyvauja Rusijai siekiant užimti Rytų Ukrainą, pranešė britų žiniasklaida, remdamasi neįvardytais Vakarų kariniais šaltiniais.

Rusijos pajėgos šiuo metu bando apsupti Kijevo kontroliuojamus miestus Luhansko ir Donecko regionuose po to, kai vasario pabaigoje atsisakė savo pirminio plano užimti Ukrainos sostinę.

Manoma, kad Rusijos prezidento mikromanipuliavimas karu – iki pat pajėgų judėjimo nustatymo – prisideda prie to, kad kariuomenei nepavyksta užimti miestų Donbase, rašo laikraštis „The Guardian“.

„Jei Putinas atlieka brigados vado darbą… jis gali gilintis į pajėgas, kurios gali būti vos 700-1000 karių“, – britų laikraštis „The Times“ citavo šaltinį.

Abu leidiniai pranešė, kad V. Putinas glaudžiai bendradarbiauja su aukščiausio rango generolu Valerijumi Gerasimovu, priešingai ankstesniems pranešimams, kad jis dėl karinių klaidų yra nustumtas į šalį.

„Manome, kad Putinas ir Gerasimovas dalyvauja priimant taktinius sprendimus tokiu lygiu, kokio paprastai tikėtumeisi iš pulkininko ar brigadininko“, – šaltinį citavo „Guardian“.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: