Serialo "Legion" kadras

,,Emmy“ ir „Auksinį gaublį“ pelniusių režisierių Noah Hawley ir John Cameron naujausias darbas sukurtas pagal Amerikoje populiarų „Marvel“ su Iksmenų visata siejamą komiksą. Įvykių sūkurio centre – antgamtinių galių turintis vaikinas Deividas.

Deividas Haleris (akt. Danas Stevensas) jaunas vaikinas, turintis antgamtinių galių, tačiau nesugebantis jų kontroliuoti. Jis yra vienas iš mutantų, kuriuos dažnai galima sutikti Iksmenų komiksuose, filmuose ar serialuose, palikuonių.  Vaikystėje herojui buvo diagnozuota šizofrenija, didžiąją savo gyvenimo dalį vaikinas praleido psichiatrijos ligoninėse. Būdamas trisdešimties, savo dienas jis leidžia įprastu rėžimu: pusryčiai, vaistai, pietūs, vaistai, vakarienė, vaistai, miegas. Viskas apvirsta aukštyn kojomis, kai Deividas susižavi paciente Sid (akt. Rachel Keller).

Legion Season 1

Nors pagrindinis herojus Deividas, ir kai kurie antraeiliai veikėjai yra pasiskolinti iš komiksų, pats serialas nebando prikaustyti žiūrovų prie ekranų vien dėl to, kad ateityje jie tikėsis pamatyti iš komiksų jau pažįstamus veikėjus. Būtent todėl pirmosios 3 serialo serijos (ypač pati pirmoji) visą dėmesį skiria perteikimui to, kas yra įmanoma ,,Legiono“ pasaulyje, ir kuo ypatingas Deividas bei jo įgimtos galios.

Legion series

Vaidinti pagrindinį herojų seriale, kuriame daug minčių šuolių, kur realybė persipina su sąmone, pasąmone ir prisiminimais yra begalo sunku. Režisierius Noah Hawley, norėdamas padėti aktoriui Danui Setvensui įsijausti į išskirtinę Hallerio proto būklę, sukūrė specialų garso takelį, sudarytą net iš 160 skirtingų dainų. Apskritai, visame seriale galima išgirsti itin paltų muzikos žanrų spektrą, nuo ramių, ausis glostančių garsų, iki roko grupės ,, Pink Floyd“ dainų. Visai neatsitiktinai seriale buvo pasirinktas ir pagrindinio herojaus mylimosios vardas ,,Sid“. Serialo kūrėjai šio vardo kilmę sieja būtent su grupės ,,Pink Floyd“ įkūrėju Sydu Barrettu.

Legion 2

Serialas ,,Legionas“ talpina nemažai skirtingų žanrų – absurdo čia tikrai netrūksta, o komedijos prieskoniai atlieka svarbią draminių momentų atsvarą. Bent kelis kartus kiekvienoje serijoje atsiranda trilerio elementai bei kausto įtampa. Romantinė linija seriale išskirtinė tuo, kad tokioje aplinkoje, kur prisiminimai maišosi su realybe, ji žiūrisi pakankamai nenuvalkiotai. Visi žanrai harmoniškai telpa į ,,Legioną“ , ir nei vienas iš jų per daug neužgožia vienas kito.

Legionas“ vienas naujausių serialų , tačiau jau spėjo susilaukti ir tarptautinių kino kritikų vertinimo. Serialas pripažintas kaip „drąsus, protingas ir vizualiai prikaustantis“. Siužetas įtraukia nuo pat pirmų minučių, kraują stingdantis veiksmas, garsai ir neaprėpiami vaizdai padeda įsijausti į serialo dvasią, o pasibaigus kiekvienai serijai nenoromis trumpam stabteli ir apmąstai, ką katik pamatei.

Taip pat skaitykite: Džesika Džouns – serialas sulaužęs „Marvel“ kūrybos standartus

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: