Serialao "The Umbrella Academy" plakatas

Tikriausiai visi mūsų bent kartą yra pagalvoję apie superherojų gyvenimą. Kaip pasikeistų mūsų kasdienybė jeigu turėtume Supermeno gebėjimą skraidyti, geležinio žmogaus jėgą arba Deadpoolo nemirtingumą. Superherojai televizijos ekranuose atrodo kaip nepažeidžiami ir nieko nebijantys, o jų gyvenimas vaizduojamas pavojingu, tačiau žavinčiu ir kupinu nuotykiu. Daugelis legendinių komiksų fanų turėtų pamėgti fantastinį „Netflix“ serialą „Skėčio akademija“ (The Umbrella Academy), kuris aprėpia daugelio mėgstamas temas,tačiau suteikia ir naują žvilgsnį į kitą superherojų gyvenimo pusę, parodo sudėtingus santykius ir problemas, užklumpančias dėl nepaprastų gebėjimų.

Serialas prasideda žvilgsniu į praeitį – į 1989-uosius, kai 43 moterys, įvairiuose pasaulio kampeliuose, pagimdė vaikus, nors dienai prasidėjus, nei viena jų nebuvo nėščia. Sudomintas tokio reto ir mistinio reiškinio ekscentriškas milijonierius seras Redžinaldas Hargreivas (akt. Colm Feore), surado ir įsivaikino septynis tokius vaikus.

Jau pirmosiomis serialo minutėmis tampa aišku, kad visi šie vaikai turi tam tikrų ypatingų sugebėjimų bei galių. Vaikystėje jie vykdė įvairias misijas ir kovojo su blogiu bei tapo žinomi visame pasaulyje, tačiau suaugus – jų keliai išsiskyrė ir jie visi paliko akademiją, kurią ilgą laiką vadino namais.

The Umbrella Academy (5)

Savo suaugusiųjų gyvenimą kiekvienas jų kūrė skirtingai: Vania (akt. Ellen Page) tapo atsiskyrėle smuikininke, kuri išleido knygą apie gyvenimą akademijoje, taip sugadindama savo santykius su broliais ir seserimi. Liuteris (akt. Tom Hopper) – tapo astronautu, kurį tėvas išsiuntė į misiją, į mėnulį, keturiems metams. Alison(akt. Emmy Raver-Lampman) gyvenimas tapo žurnalų viršelių istorijomis, kai ji atrado kiną ir ėmė vaidinti. Diegas (David Castañeda) ėmė slapta padėti policijai ir spręsti nusikaltimus, o Klausas (akt. Robert Sheehan) tapo priklausomu nuo narkotikų ir alkoholio. Numeris penki (akt. Aidan Gallagher) dar vaikystėje, nepaisant tėvo draudimų pabėgo į ateitį, o Benas (akt. Justin H. Min ) yra miręs ir tik kaip vaiduoklis kartais pasirodo Klausui,siekdamas jam padėti.

The Umbrella Academy (2)

Tėvo laidotuvės sukviečia visus brolius ir seseris į akademiją, tačiau nei vienas jų neparodo noro likti ilgiau.Viskas pasikeičia staiga, iš ateities grįžus numeriui 5, kuris pabėgo iš akademijos prieš dešimtmečius ir grįžta vis dar vaiko kūne, nepaisant to, teigia, kad jam 58-eri ir po 8-ių dienų įvyks apokalipsė. Ne visi iškart sutinka dirbti kartu, siekiant išvengti pasaulio pabaigos: po metų praleistų atskirai, kiekvienas vis dar turi savų priežaščių pykčiui laikyti.

The Umbrella Academy (3)

Serialo veikslas vyksta keliose terpėse: ir dabartyje, ir praeityje. Dabar veikėjai stengiasi sustabdyti artėjančią pabaigą, bet bando spręsti ir kasdienes, gyvenimiškas problemas. Vania stengiasi užmegzti artimesnius santykius su vienu iš savo mokinių – Leonardu,(akt. John Magaro) kuris istorijai progresuojant, paaiškėja, nėra tuo, kuo apsimeta. Liuteris stengiasi suvienyti visus brolius ir seseris ir tapti lyderiu, bei bando nuslopinti savo jausmus Alison, kuri stengiasi susidoroti su dukros ilgesiu ir viešai aptarinėjama griūvančia santuoka.

The Umbrella Academy (4)

Klausas bando atsisakyti priklausomybių ir susigyventi su matomu mirusio brolio Beno vaiduokliu. Diegas stengiasi padėti policijai saugoti žmones ir slapta tiria nusikaltimus, kurie pražudys jo gerą draugę ir buvusią merginą. O numeris 5, ne tik stengiasi daryti viską, kad išvengti apokalipsės, bet ir bando susigyventi su metais, praleistais ateityje ir pasaulio pabaigos vizijomis.

The Umbrella Academy (1)

Praeityje, galime matyti veikėjus jaunus ir dar tik besimokančius naudotis savo galiomis.Visi vaikai dalyvavo misijose ir buvo ypatingi, apdovanoti išskirtiniais sugebėjimais, išskyrus Vania, kuri,kaip buvo manoma, neturėjo jokių galių ir buvo slepiama.Nors serialas yra fantastinis ir veiksmas jame siurrelus, galime įžvelgti tam tikras paraleles su kiekvieno iš mūsų gyvenimu. Šeimos svarba, sudėtingi brolių ir seserų santykiai , abejingas tėvų požiūris, pykčio ir pagiežos laikymas – tai tik keletas iš pagrindių temų gvildenamų šiame seriale. Kiekvienas veikėjas atrodo įvairiapusis, daugialypis ir nėra pavaizduojamas kaip vien tik geras ,ar blogas, mes – žiūrovai, galime pamatyti jų elgesio priežastis ir pasėkmes, stebėti veikėjų progresą.

„Netflix“ platformoje pasirodęs serialas sulaukė didelio žiūrovų susidomėjimo. Šiuo metu jau yra pradėtas filmuoti antras sezonas, kuris turėtų pasirodyti 2020-ųjų metų pradžioje. Serialas sužavėjo ne tik žiūrovus, bet ir kritikus, kurie negailėjo pagyrų aktoriams ir vaizdo efektams, tačiau kritikavo superherojų aspektą ir per mažą dėmesį super galioms. Nepaisant to, serialas tapo itin sėkmingas ir fanai nekantriai laukia naujojo sezono ir dar labiau netikėtų siužeto vingių.

Taip pat skaitykite: Serialas „Sex education“– savotiškas lytinis švietimas paaugliams

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: