Little Mix © Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Jade Thirlwall, Perrie Edwards, Leigh-Anne Pinnock ir Jesy Nelson – geriau žinomos kaip „Little Mix“ – šiuo metu yra vienos didžiausių ir mylimiausių merginų grupių pasaulyje. Dar visai neseniai populiarią Britanijos merginų grupę sudarė ketveriukė, tačiau dėl sveikatos problemų viena iš muzikinės grupės narių – Jesy Nelson komandą turėjo palikti.

Istorija prasideda

Perrie Edwards, Jesy Nelson, Leigh-Anne Pinnock ir Jade Thirlwall 2011 metais dalyvavo muzikiniame šou „The X Factor“ , tačiau joms, kaip atskiroms solistėms, nepavyko įveikti pirmojo etapo. Teisėjai nusprendė suteikti talentingoms merginoms dar vieną galimybę ir dainininkes sujungė į bendrą grupę, kuri pateko į grupių kategoriją.

Jų pirmasis grupės pavadinimas buvo „Rhythmix“ ir pirmoji jų koverio daina buvo „Didelės mergaitės neverkia“. Netrukus „prasimušusi“ merginų grupė paskelbė naują (dabartinį) grupės pavadinimą – „Little Mix“.

2011 m. Gruodžio 11d. įvyko ,,The X Factor“ finalas, merginų grupė atliko Damieno Rice‘o singlą ,,Cannonball“ ir buvo paskelbta projekto nugalėtoja. Merginų grupė tapo pirmąja grupe, laimėjusia šį muzikinį projektą.

Tarptautinis proveržis

Būdama viena sėkmingiausiai pasirodžiusių iš „The X Factor“ grupė nuo to laiko išleido begalę kūrinių, tarp kurių keturis singlai pasiekė aukščiausią penketuką Jungtinėje Karalystėje: „Wings“ 2012 m., „Black Magic“ 2015 m., „Shout Out to My Ex“ 2016 m. „Sweet Melody“ 2021m. Kiekvienas jų albumas: „DNA“ (2012), „Salute“ (2013), „We Weird“ (2015), „Glory Days“ (2016), „LM5“ (2018) ir „Confetti“ (2020) taip pat pasiekė aukščiausius ir klausomiausius albumų sąrašus. Būtent ketvirtasis grupės albumas – „Glory Days“ tapo ilgiausiai valdžiusiu merginų grupės albumu nuo prieš 20 metų „Spice Girls“ debiutinio albumo. Per savo karjerą grupė pardavė daugiau nei 50 milijonų įrašų visame pasaulyje, todėl jos vadinamos visų laikų perkamiausia merginų grupių.

Laimėję „Brit“ apdovanojimą už metų dainą su „Shout Out to My Ex“ 2017 m. ir britų metų vaizdo klipo apdovanojimą už „Woman Like Me“ 2019 m., merginų grupė taip pat gavo šešis MTV Europos muzikos apdovanojimus, du „Choice Awards“, penkis „Global Awards“ ir devynias „Brit Award“ nominacijos. Jų turnyras „Glory Days“ ir „Get Weird Tour“ yra penktasis ir aštuntasis visų laikų merginų grupės turas, turintis daugiausiai pajamų. 202 m. kovo mėn. duomenimis grupė „Little Mix“ turi penkis platininius albumus ir dvidešimt keturis sertifikuotus singlus JK.

Žiniasklaidoje „Little Mix“ buvo įtrauktos į ,,Debrett‘s 2017“ įtakingiausių žmonių sąrašą Jungtinėje Karalystėje. Sėkminga grupė keturis metus iš eilės, nuo 2017m. iki 2020m., buvo įtraukta ,,Forbes“ 30 jaunesnių nei 30 klasę: 600 ryškiausių jaunų verslininkų, lyderių ir žvaigždžių sąrašą.

Jesy Nelson išvykimas ir kiti projektai

Praeiti metai merginų grupei buvo itin aktyvūs: Festivalis ,,GIRLS!” Brazilijoje, realybės šou televizijoje „Little Mix The Search“, nauji singlai: „Break Up Song“, ,,Holiday“, ,,Not a Pop Song“, ,,Happiness“. Prie visų naujų projektų išleistas ir grupės šeštasis albumas ,,Confetti“, kuris apibūdinamas kaip ,,didžiausias grupės albumas“. Viso pasaulio kino teatruose buvo rodomas „„Little Mix: Tour Film“ filmas.

Prie įtemto grupės gyvenimo ir grafiko buvo sunku prisitaikyti visoms grupės narėms, tačiau Jesy Nelson – susidūrė su rimtais sunkumais. Atlikėja teigė, kad jaučia nuolatinį spaudimą pateisinant lūkesčius. 2020 m. gruodžio 14 d. grupės narė Jesy Nelson paskelbė apie pasitraukimą iš grupės dėl sudėtingos psichinės sveikatos būklės. Savo pareiškime Nelson teigė, kad savo sprendimą priėmė gerai apsvarsčiusi ir su ramia širdimi: „Turiu praleisti šiek tiek laiko su mylimais žmonėmis, daryti tai, kas mane džiugina, o ne kenkia psichinei sveikatai“, – tęsė dainininkė. Likusios grupės narės pridūrė: „Mes žinome, kad Jesy pasitraukimas iš grupės bus tikrai nemaloni žinia mūsų gerbėjams. Mes ją labai mylime ir sutinkame, kad yra labai svarbu, jog ji darytų tai, kas tinka jos psichinei sveikatai ir gerovei“. Po Nelson pasitraukimo dainininkės paskelbė, kad tęs grupės veiklą būdamos trise.

Taip pat skaitykite: Šio amžiaus popmuzikos deivė – Dua Lipa

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: