Cris Pine filmo "Z for Zachariah" kadras

Gimęs aktorių šeimoje charizmatiškasis Chris Pine savo aktoriaus karjerą pradėjo 2003 – aisiais metais suvaidinęs serialų epizoduose, tačiau vaidinti rimtuose filmuose pradėjo tik sekančias metais. 2004 -aisiais metais režisieriaus Garry Marshall‘o filme suvaidino pagrindinį vaidmenį filme „Princesės Dienoraštis 2: Karališkosios sužadėtuvės“, kuriame jis pelnė daugelių gerbėjų simpatijas.  bei laimėjęs nemažai filmo apdovanojimų. Taigi pristatome puikaus aktoriaus Chris Pine vaidmenų dešimtuką.

10. Z reiškia Zacharijų (Z for Zachariah, 2015)

Ką jūs darytumėte, jeigu staiga liktumėte vienintelis žemės gyventojas? Ar ieškotumėte kitų? Ar pasiduotumėte nevilčiai daugiau niekada nebepamatyti kito gyvo žmogaus? Būtent su šiuo klausimu susiduria filmo „Z reiškia Zacharijų” pagrindiniai herojai. Juosta pasakoja apie tris visiškai skirtingus žmonės, iš visiškai skirtingų pasaulių. Kitokiomis aplinkybėmis šie žmonės ko gero net nebūtų susitikę, tačiau žmoniją ištikusi katastrofa juos sujungė vienam bendram tikslui. Jauna mergina vardu Ann Burden (Margot Robbie), kilusi iš mažo miestelio Pietuose. Vaikystę praleidusi fermoje, vienatvės dienas leidžia nuostabaus grožio slėnyje. Slėnis, kuriame Anna gyvena – tai Dievo apsaugota vieta, kuri buvo nepaliesta katastrofos padalinių. Kas tokio baisaus nutiko pasaulyje, filmas neparodo. Vieną eilinę dieną, medžiodama ji staiga pamato kitą gyvą žmogų. Pasekus jį iki tvenkinio, Anna jam išgelbėja gyvybę. Taip ji susipažįsta su Jhonu Loomis (Chiwetel Ejiofor).  Neužilgo ūkyje pasirodo ir trečiasis filmo veikėjas. Režisieriaus Craig Zobel filme aktorius Chris Pine vaidina išgyvenusį apokalipsę jauną vyrą – Kalebą. Nors Ana nuoširdžiai priima atvykėlį į savo draugiją, tačiau tarp Kalebo ir Lūmio gimsta priešiškumas: Liūmis nori žinoti daugiau apie Kalebą ir jo ketinimus. Anna, būdama mandagi bei svetinga mergina, pasiūlo Caleb apsistoti jos namuose. Jhonas, būdamas vienintelis vyras apylinkėse ir matydamas Annos susidomėjimą naujuoju svečiu, staiga pajunta galimą grėsmę dėl savo svarbos Annos akyse. 

9. Gilyn į mišką (Into the Woods 2014)

Režisieriaus Rob’o Marshall’o filmą “Gilyn į mišką” galima apibūdinti kaip brolių Grimų kelių pasakų ekranizaciją. Filmo pradžioje, Kepėjas su savo žmona troškta susilaukti kūdikio, tačiau jo šeima yra prakeikta raganos, į kurios sodą buvo įsibrovęs Kepėjo tėvas ir pavogęs kelias magiškas pupas. Tačiau ragana leis jiems susilaukti vaikų tik tada, kai jie atneš 4 ingredientus skirtus burtams. Šeima keliauja į mišką kur sutinka įvairių pasakų personažus, tarp jų Žavujį princą, kurį vaidina aktorius Chris Pine. Žavusis princas pagal raganos kerus ir pasaką, turėjo vesti princesę Pelenę tačiau filmo pabaigoje pasikeičia personažų likimai: Princas įsimyli Kepėjo žmoną, o Pelenė – Kepėją. Šiame filme aktorius ne tik įkūnijo pasakų personažą – Žavujį princą, bet ir dainavo. Aktorius buvo prisipažinęs, jog jis vaikystėje taip pat mėgdavo dainuoti, tačiau gavus šį vaidmenį jis nebuvo užtikrintas dėl savo balso bei išgyveno dėl to, jog gali neišdainuoti aukštų natų, tad įtemptai mokėsi dainuoti.

8. Tai reiškia karą (This means war, 2012)

Režisieriaus Joseph McGinty Nichol veiksmo filme: du geriausi draugai FDR ir Tukas yra CIA agentai – kolegos. Jiems yra pavesta užduotis – užkirsti kelią nusikaltėliui Heinričui, kurio tikslas pavogti ginklą, kuris sunaikintų visą žmoniją. Misija nepasiekiama, nes žūsta Heinričio brolis, tad agentams būtina sugalvoti kitą planą. Aktorius Chris Pine vaidina FDR, kuris yra tikras kazanova, viliodamas kolegos simpatiją Lauren sukuria meilės trikampio atmosferą. Lauren draugauja su jais, nenuspręsdama kurį pasirinkti, tačiau filmo pabaigoje jai teks pasirinkti.

Aktorius apibūdino savo personažą kaip labai mylinti gyvenimą ir darbą. Filmo pradžioje FDR‘ui buvo svarbiausia moterys, ginklai bei lengvas gyvenimas, tačiau po susitikimo su Lauren, jo vertybės pasikeitė ir vienintelis džiaugsmas – būti su ja. Apie meilės trikampį, aktorius kalbėjo taip, jog jeigu vyrų draugyjoje yra graži moteris, tai natūralu, jog dėl jos yra kovojama.

7. Žmonės, kaip mes (People Like Us, 2012)

Alexo Kurtzmanas – režisierius žinomas “Nepaprastas Žmogus – voras 2” bei “Žvaigždžių kelias” filmais. 2012 – aisiais metais pagal tikrą gyvenimo istorija surežisavo filmą “Žmonės kaip mes”, kuriame aktorius Chris Pine vaidina įmonės prekybininką Samą Harperį, kurio tėvas Džeris miršta nuo vėžio, palikdamas pinigus nežinomam asmenui, kaip vėliau paiškėja Josh’ui – , 11 metų berniukui. Samas išsiaiškina jog jo tėvas Džeris turėjo kitą šeimą bei dukterį Frankie – barmenė, kuri gydosi nuo alkoholizmo. Viename anoniminių alkoholikų susitikime, kada Samas sekė Frankie, ji grupėje prasitarė, kad ji yra Džerio nesantuokinė dukra. Neilgai trukus, Samas tapo jos draugu bei palaikytoju, tačiau ar Samui pavyks tapti naujos šeimos dalimi. Aktorius Chris Pine savo personažą įvardijo kaip daugiausiai klystantį bei teigė, jog mes visi kartais pasielgiame kaip Samas, visi priimame blogus sprendimus ir dauguma jų gali įskaudinti kitus.

6. Nešėjai (Carriers, 2009)

Katastrofinių filmų režisierių Davido ir Alekso Pastorių filme “Nešėjai” žmoniją užpuolė mirtinai pavojinga epidemija. Užkrečiamas su įkvėpiamu oru mirtinai pavojingas virusas išsiplėtė po visą pasaulį, sunaikindamas beveik visą žmoniją. Keturi žmonės: broliai Brianas (vaid. Chris Pine) ir Danielius bei Bobi ir Keitė keliauja į pietvakariuose esantį kurortą, kuriame galėtų saugiai išgyventi šią katastrofą ir pradėti naują gyvenimo etapą. Norėdami išgyventi šioje planetoje ir apsisaugoti nuo užsikrėtimo, jie laikosi Briano sukurtų taisyklių. Keliaudami, jie sutinka vyrą Franką su jo užsikrėtusia dukra Džodi. Sugedus Briano mašinai, draugai toliau keliauja kartu Franko mašina ir bando padėti jo dukrai gauti vakcinos. Pasiekus mokyklą paaiškėja, kad vakcina neveikia. Bobi užsikrečia virusu nuo Džodžės. Laikui bėgant, virusu užsikrečia vis daugiau komandos narių. Likę gyvi Danielius ir Keitė artėja prie kelionės tikslo.

5. Nesustabdomi (Unstoppable, 2010)

Režisieriaus Tonio Skoto filme aktorius Chris Pine filme vaidina traukinio operatorių Vilą, kuris su inžinieriumi Franku sužino, jog garvežyje yra gabenama didelis kiekis pavojingų cheminių medžiagų ir traukinys visu greičiu lekia link gyvenamosios vietos, kur gyvena Vilo žmona su vaikais. Norėdami išgelbėti miestą nuo katastrofos, jų užduotis yra sustabdyti traukinį, tačiau ne viskas vyksta pagal planą ir tam trukdo dideles korporacijas valdantis Galvinas, kuriam rūpi pinigai, o ne miesto gyventojų sveikata.  Ši juosta anot filmų kūrėjų buvo pastatytas pagal tikrus įvykius, kai 2001 metais gegužės 15 dieną, traukinys gabeno 47 automobilius, kur keliuose jų buvo gabenamos pavojingos cheminės medžiagos.

4. Svarbiausios valandos (The Finest Hours, 2016)

Craig Gillespie filmas Svarbiausios valandos pastatytas pagal tikrus įvykius, kai 1952 iaisiais metais, smarki audra nusiaubia Masačiusetso valstijoje esančią Keip Kodo prakantę bei įkalina naftos tanklaivus, kartu su įgulos nariais. Laivuose kyla panika, tad krante buvę keturi vyrai pasiryžta išgelbėti laivuose įstrigusius įgulos narius, leidžiasi į pavojingą kelionę Antlanto vandenyne, tapdami tikrais herojais Amerikos laivyno istorijoje. Juostoje aktorius vaidino Čathamo laivo įgulos narį Bernį, įsimylėjusį vietinę merginą Miriamą. Kartu pora planavo vestuves, kurios turėjo įvykti balandžio 16 dieną, tačiau pagal Coast Guard reikalavimus, įgulos narys norėdamas laisvos dienos turi gauti sutikimą iš vado Danielio Klufo. Aktoriui vaidmuo buvo sudėtingas dėl baimės vandenynui, tačiau filmavimo metu jis susižavėjo 40 -ųjų ir 50- ųjų laikotarpiais: jų mada, šokiais, muzika ir automobiliais. Apie savo vaidmenį kalbėjo šitaip: „Bernis buvo užaugintas griežto tėvo, o jo broliai buvo puikūs kariai, todėl Bernis jautėsi, jog tėvas jį mažiau palaiko. Tai būtų tokia mano pagal Freudą šio požiūro analizė“ – juokavo aktorius.

3. Nuostabioji moteris (Wonder Woman, 2017)

Patty Jenkins filme „Nuostabioji moteris“ susipina Graikų mitologijos ir Pirmojo pasaulinio karo įvykiai. Filmo pradžioje, praėjus daugeliui metų po karo Diana žiūri į nuotrauką, kurioje ji nufotografuota kartu su 5 vyrais pirmojo pasaulinio karo metu, ją užplūsta prisiminimai. Užaugusi paslaptingoje nuo visų izoliuotoje Themiskiros saloje, kurioje mergaitės mokėsi įvairių karo ir kovos meno paslapčių, po kurių tapdavo kovotojomis ir saugodavo savo gentį nuo įvairiausių pavojų. Vieną dieną saloje nukrenta lėktuvas, Diana išgelbėja lėktuvo pilotą Styvą Trevorį, o salą greitai apsupa vokiečių kareiviai. Styvas Trevoris papasakoja, jog žemėje vyksta Pirmasis pasaulinis karas ir Diana nusprendžia iškeliauti ir kovoti už žmonijos ateitį, kurio metu atranda naujų galių savyje. Juostoje aktorius vaidinantis pilotą Stivą Trevorį tik gavęs vaidmenį pritarė filmavimo komandai, jog kino pasaulyje reikia tokių filmų, kuriuose superherojės būtų moterys: „Mes girdime istorijas iš vyrų. Vyrai ne visada yra protingi, mes visą laiką žudome vieni kitus. Turėti superherojės istoriją, kurioje yra meilė, gailestingumas ir gyvenimo puoselėjimas yra labai svarbu“.

Savo personažą Chris Pine apibūdino kaip pavargusį žmogų, kuris matė kas vyko Pirmajame pasauliniame kare. Scenarijaus autorius Zackas Snyderis teigė, jog filmo kūrėjams reikėjo vyro, kuris būtų analogiškas Dianos vaidmeniui, turintys stiprią dvasią kurios trokšta kiekvienas vyras. Scenarijaus autorius labai gyrė aktoriaus vaidybą ir jo nuomone tai vienas geriausių aktorių dirbusių kartu.

2. Bet kokia kaina (Hell or High Water, 2016)

David Mackenzie filme „Hell or High Water“ aktorius vaidina Tobį Hovardą, gyvenantį Vakarų Teksase. Anksčiau Tobis buvo atsidavęs tėtis, kuris neturėjo problemų su teisėsauga, tačiau po motinos mirties viskas pasikeičia į blogą pusę ir Tobiui kartu su broliu Taneriu tenka plėšti banką, tam, kad  atgauti šeimos žemę. Po banko apiplėšimo, pavogtus pinigus broliai leidžia kazino ir lošimo salonuose. Tobis su broliu turi planą, tačiau jis pareikalaus didžiulių aukų. Grižus namo tenka susimokėti visas skolas. Tokio niūraus ir prislėgto Chris Pine dar nematėte, puikus vaidmuo.

1. Žvaigždžių kelias (Star Trek, 2009)

Jeffrey Jacob Abrams‘o filme „Žvaigždžių kelias“ aktoriui teko pagrindinis vaidmuo, o filmas prasideda taip: 23- ame eros amžiuje, kosminis laivas USS Kelvin tirdamas įvairius kosminius reiškinius, pastebėjo įtartiną žaibo audrą, tačiau netikėtai Romulanos kosminis laivas „Narada“ trenkiasi į laivą Kelvin, tuo pačiu laiku George Kirkas įsako laivo nariams bei besilaukančiai žmonai persikelti į slėptuvę, kurioje ši pagimdo sūnų Džeimsą. Praėjus 17 metų, Džeimsas Kirkas bare sutinka kapitoną Kristoferį Pike, kuris paskatino jį prisijungti prie Starfleet akademijos, kuriame jis susipažįsta su daktaru Leonard McCoy. Po 3 metų, Kirkas ir McCoy įsėdo į Pike kosminį laivą „The Enterprise“ ir pamato tokią pačią žaibo audrą, kuri yra panaši į tą, kurį pasirodė jam gimus. Kelionėje po kosmosą, Kirksas ir jo komanda patiria daugybę įvairiausių nuotykių, kurie gali pakeisti kosmoso agentūros Starfleet istoriją. Aktorių atrankos metu, Chris Pine nelaikė savęs lyderiu, tačiau jam pavyko susidoroti su šią užduotimi ir puikiai atlikti savo vaidmenį bei susilaukti daugybės filmo kritikų pripažinimo. Režisierius Jeffrey Jacob Adams taip pat yra išleidęs filmo tęsinius kaip „Tolyn į tamsą. Žvaigždžių kelias (2013) ir „Žvaigždžių kelias į begalybę“ (2016), tais pačiais metais režisierius prasitarė, jog išleis ir ketvirtą sagos tęsinį.

Taip pat skaitykite: TOP 10 geriausių Margot Robbie kino vaidmenų

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: