Filmo "Kill Bill" kadras / asociatyvi iliustracija

Beveik 9 tūkst. žmonių Vokietijoje privalės pasiskiepyti iš naujo, kadangi seselė, atsakinga už skiepus, pakeitė vakciną druskos vandens tirpalu.

Balandžio mėnesį, išmetusi „Pfizer“ vakcinos buteliuką, Vokietijos seselė pakeitė Covid-19 vakciną druskos tirpalu ir teikė jį pacientams vietoj tikrojo skiepo.

Tačiau policija išsiaiškino, kad seselė vakciną galėjo pakeisti daugybę kartų.

Kaip pranešė visuomeninis radijo transliuotojas „NDR“, vietinė valdžia teigia, kad beveik 9 tūkst. žmonių, pasiskiepijusių tarp kovo 5 d. ir balandžio 20 d., dėl saugumo turės pasiskiepyti iš naujo. Pranešime teigiama, kad visi šio incidento paveikti žmonės buvo vyresni nei 70 metų ir buvo skiepijami toje pačioje vietoje – Schortens-Roffhausene.

Piteris Byras, Wilhelmshaveno/Frieslando policijos nuovados vadovo pavaduotojas, transliuotojui sakė, jog po keleto liudininkų apklausų valdžia birželio mėnesį priėmė atitinkamą sprendimą. Valdžia teigia, kad su žmonėmis, vietoj vakcinos gavusiais druskos tirpalą, bus susisiekta ir trūkstama vakcinos dozė bus kompensuota, teigiama pranešime.

Visi pasiskiepiję toje vietoje anksčiau minėtu laikotarpiu galės gauti kitą skiepo dozę, kadangi valdžia nežino kas ir kiek tiksliai žmonių gavo druskos tirpalą. Vokietijos sveikatos apsaugos pareigūnai teigia, jog pacientams, „paskiepytiems“ druskos tirpalu, rizika sveikatai esą nesukelta. Tačiau tuo galima abejoti, nes žmonės greičiausiai būtų ko gero labiau saugojęsi žinodami, kad neturi būtino imuniteto.

Balandžio mėnesį susidarius šiai situacijai, žmonėms, įtariamiems negavus tikros vakcinos dozės, valdžia atliko antikūnų testus, jog išsiaiškintų ar jie gavo tikrąjį skiepą. Tačiau pareigūnai sako, kad, atsižvelgiant į tai, jog vakcinacija vyko prieš keletą mėnesių, antikūnų testas nebus itin naudingas.

Valdžia pareiškė, kad tyrimas dėl seselės motyvų vis dar tiriamas. Tyrėjai sako, kad moteris savo socialiniuose tinkluose dalinosi įrašais, kritikuojančiais vakcinaciją. Jai gresia nuo pusės metų iki  metų kalėjimo.

Taip pat skaitykite: Delta atmaina daugelį pasaulio šalių grąžina į griežtų ribojimų kupiną gyvenimą

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: