Kino filmo “Kick Ass“ kadras

Skaitykite: 100 išties įspūdingų moters portretų kine [60-41]

Kol kino mokyklose sėdintys studentai ir kritikai diskutuoja kodėl filmuose yra tiek mažai moteriškų personažų, aktorės tuo pat metu įnirtingai kaunasi dėl vietos po saule didžiuosiuose ekranuose.

Bėgant metams moterys aktorės ne kartą buvo prašomos vaidinti princeses, damas ar įkyrias žmonas, prieraišias merginas ir kartais (tik kartais) įdomias veikėjas. Šis sąrašas apžvelgia geriausius netipinius  moteriškus personažus kino istorijoje.

40. Mendė „Žudikė“ Macready („Ateini čia arba gausi į Dūdą“/“Kick Ass“)

Veikėja: Pakvaišusio tėčio Damon užauginta būti blogiuke ji niekam nesukelia nuostabos, kai su savimi tamposi ginklus ir granatas nemąstydama apie praleistas pamokas.

Aktorė: Chloe Moretz pirmiausia kaip nepakartojama aktorė pasirodė filme „500 meilės dienų.“

Pasirodymas: Neišvengiamai prieštaringas ir nuosekliai juokingas. Moretz savitvarda pavertė ją jauniausia veiksmo filmų ikona.

spirited-away

39. Šihira Ogino („Stebuklingi Šihiros nuotykiai dvasių pasaulyje“/“Spirited Away“)

Veikėja: Dešimtmetė mergaitė baiminasi perkėlimo į kitą mokyklą. Bet atsiranda ir didesnių rūpesčių kuomet jos tėvai paverčiami kiaulėmis, o ji patiria stebuklingų nuotykių dvasių pasaulyje.

Aktorė: Rumi Hiragi įgarsino šį personažą japonų kalba. Daveigh Chase ėmėsi angliškojo filmo perdirbinio. Bet tikrieji atlikėjai yra Studio Ghibli dailininkai dirbantys su režisieriumi Hayao Miyazakiu.

Pasirodymas: Šihira tapo išskirtine Miyazakio heroje, kai garso operatoriai pakoregavo klusnios mergaitės toną į tikrą pagarbą keliantį balsą.

Fish Tank Movie - Katie Jarvis

38. Mija Viljams („Akvariumas“/“Fish Tank“)

Veikėja: Problematiška paauglė atsiduria akvariume, kai pernelyg prisiriša prie naujojo mamos vaikino.

Aktorė: Netpatyrus aktorė Katie Jarvis, į perklausą atėjo po to, kai talentų ieškotojas pamatė ją besipykstančią su vaikinu.

Pasirodymas: Nufilmavus viską chronologine tvarka, Jarvis reakcijos yra natūralios ir įtikimi išsireiškimai parodo tikrą dirbančiųjų klasės atstovę nepaverčiant filmo melodrama.

who-framed-roger-rabbit

37. Džesika Triušytė („Kas pakišo triušį Rodžerį?“/“Who Framed Roger Rabbit?“)

Veikėja: Ji nėra bloga, ji tiesiog taip nupiešta.

Aktorė: Su niekuo nesupainiojamas prikimęs Katheen Turner balsas, davęs jai sekso bombos statusą. Amy Irving padovanojo personažui savo melodingąjį balsą, kai herojei teko dainuoti, o Betsy Brantley buvo Džesikos atitikmuo realybėje, nors vidumi jos nei kiek nepanašios.

Pasirodymas: Apvaliausi apvalumai ir begalinė fantazija. Bet Turner sukūrė tokį juokingai tikrovišką Džesikos įvaizdį, kad ji vis dar išlieka seksualiausia filmų žvaigžde nepaisant to, jog yra pieštas personažas.

dogtooth

36. Vyresnioji Dukra („Iltinis dantis“/“Dogtooth“)

Veikėja: Viena iš trijų vaikų izoliuotų jų pačių tėvų. Priverstinis seksas ir gyvūnų kankinimas filme yra pateikiami kaip normalūs.

Aktorė: Trisdešimties sulaukusi Aggeliki Papoulia pamažu kylantis graikų talentas.

Pasirodymas: Tikras ir griaunantis. Papoulia turi labiausiai šokiruojančius dalykus perteikti tikroviškai. Labiau šokiruoja tai kaip lengvai ir įtikinamai ji su viskuo susitvarko.

superman-2

35. Ursa („Supermenas 2“/“Superman 2“)

Veikėja: Žiaurioji kriptonietė seka generolą Zodą kelyje į visko sunaikinimą, pirmiausia tam, kad pati sumuštų vyrus.

Aktorė: Britų televizijos aktorė Sarah Dauglas nugalėjo 600 pretendenčių į šį vaidmenį.

Pasirodymas: Jokio pykčio protrūkių prieš Terence Stampą ir milžiną Jacką O‘Halloraną. Dauglas su tuo susitvarko ganėtinai lengvai.

king-kong

34. Ana Darov („King Kongas“/“King Kong“)

Veikėja: Gyvenimas imituoja meną. Ana yra aktorė sutikusi filmuotis veiksmo filme Kaukolės Saloje. Ten ji įsimyli salos tikrąjį valdovą King Kongą.

Aktorė: Kai filmo kūrėjai nesugebėjo sumokėti Jean Harlow tiek kiek ji prašė, rolę gavo Fay Wray. Po to Aną vaidino Jessica Lange ir Naomi Watts.

Pasirodymas: Wray gožis priverčia King Kongą ją įsimylėti, o jos šauksmas parodo koks jis iš tiesų yra baisus.

mulholland-drive

33. Betė Elms/ Diana Selvyn („Malholendo kelias“/“Mulholland Drive“)

Veikėja: Daug žadančios Holivudo aktorės ir jos „dvynės“ isorija. „Malholendo kelias“ visgi yra tipiškas David Lynch filmas.

Aktorė: Teigiama, kad Lynch pasamdė aktorę Naomi Watts pažvelgęs į jos nuotrauką.

Pasirodymas: Revoliucija. Watts žaidžia savo nežinomumu Betę parodydama kaip naivią, o po to sukuria nenuspėjamus subtilumo diapazonus.

allvip.us Vivien Leigh Scarlett O'Hara Gone with the Wind 1939

32. Skarlet Ohara („Vėjo Nublokšti“/“Gone with the wind“)

Veikėja: Pietietė gražuolė, kuri neleidžia tokiems pokštininkams kaip Rhettas Butleris ar mažam nesusipratimui, tokiam kaip Civilinis karas, sutrukdyti jai nugyventi tokį gyvenimą kokio ji nori.

Aktorė: Geriausias pasiūlymas iš visų. Visi kurie savo pinigus statė ant Holivudo žvaigždės Vivien Leight tikriausiai užsidirbo pinigų visam likusiam gyvenimui.

Pasirodymas: Nepriekaištingas akcentas ir bebaimės emocijos. Nenuostabu kodėl kino kritikas Andrew Sarris vėliau sakė „ji gyvena mūsų mintyse ir prisiminimuose kaip dinamiška jėga, o ne moteris su statiška išvaizda.“

coffy

31. Kofė („Coffy“)

Veikėja: Laputė seselė kuri galiausiai tampa blogiuke, tam kad galėtų suvilioti ir sunaikinti.

Aktorė: Režisierius Jack Hill jau buvo pasamdęs Pam Grier keliems filmams apie moteris sėdinčias kalėjime, todėl jis puikiai žinojo, kad ji bus tinkama šiam trileriui.

Pasirodymas: Pamirškite getus. Grier nuožmus užsispyrimas pavertė ją visų moterų modeliu.

rachel-getting-married

30. Kim („Reičel išteka“/“Rachel Getting Married“)

Veikėja: Sveikstanti narkomanė, kuri sumano savo Dvylikos Žingsnių programą pradėti ir baigti per savo sesers vestuves.

Aktorė: Anne Hathaway jau parodė ką gali norėdama pabėgti nuo „Princesės dienoraščio“ vaidmens, bet šis amplua visiškai sunaikino jos geros mergaitės įvaizdį.

Pasirodymas: Jonathan Demme dėka Hathaway turėjo išgyventi žudantį Kim savanaudiškumą.

the-matrix

29. Trejybė („Matrica“/“The Matrix“)

Veikėja: Geriausias moteriškas variantas kai yra kovojama su blogiu. Vyrams nenusileidžianti veiksmo herojė su tamsiais akiniais ir aptemptais odiniais rūbais.

Aktorė: Kanadiečių aktorė Carrie Anne Moss žvaigždžių sąrašo viršuje atsidūrė dėl vaidmens filme „The Phantom Menace,“ o ne dėl „Matricos“.

Pasirodymas: Larry Fishbourne pernelyg atitolęs, Keanu pernelyg keaniškas, o tai paliko Moss į filmą sugrąžinti visą kietumą.

jackie-brown

28. Džekė Braun („Džekė Braun” /  “Jackie Brown”)

Veikėja: Vidutinio amžiaus stiuardesė gauna šansą kovoti su sistema ir atrasti naują gyvenimo meilę.

Aktorė: Ikona Pam Grier į ekranus grįžo su tokia jėga, kad Tarantino pakeitė Elmore Leonard sukurto personažo rasę.

Pasirodymas: Grier vis dar tokia pat nuostabi aktorė. Džekės istorijoje ji parodo sunkaus ilgamečio darbo vaisius, galiausiai ji tiesiog triumfavo.

thelma-and-louise

27. Luiza Sawyer („Telma ir Luiza“/ „Thelma And Louise“)

Veikėja: Alfa moteris, kurios vikrūs pirštai pradeda merginų savaitgalį pilną sekso, nužudymų ir sprogimų.

Aktorė: Scenarijuje buvusi aprašyta jauna mergina pasikeitė, kai Ridley Scott pamanė, jog Sarandon yra seksualesnė ir geresnė 40 m. aktorė už bet kurią kitą.

Pasirodymas: Sunku pasirinkti tarp Sarandon ir Geena Davis, bet Susan savęs supratimas ir natsidavimas vaidmeniui sukūrė tikrąją filmo esmę.

ghost-world

26. Enid („Vaiduoklių pasaulis” /”Ghost World“)

Veikėja: Socialiai atstumta ir tuo besididžiuojanti vaiduoklių pasaulio herojė jau geriau bendraus su keistuoliu, kolekcionuojančiu bliuzo albumus, nei įsimylės vaikinus ar drabužius.

Aktorė: Thora Birch buvo šlovės apsuptyje po „American Beauty“ filmo, o svarbiausia atrodė kaip tikras Daniel Clowes komikso personažas.

Pasirodymas: Vis dar būdama paauglė Birch puikiai perteikė savo jausmus. Dėja, nuo šio momento ji pradėjo ristis žemyn.

rosemarys-baby

25. Rosmari Vudhaus („Rosmari kūdikis“/ „Rosemary‘s Baby“)

Veikėja: Naivi namų šeimininkė, kuri išsigąsta išgirdusi kaimyno satanisto žodžius, jog jos kūdikis bus antikristas.

Aktorė: Mia Farrow gavo šį vaidmenį nepaisant režisieriaus Roman Polanski nepritarimo, mat jis norėjo kad šiame filme vaidintų jo žmona Sharon Tate. Taip pat su šituo nesutiko ir jos vyras Frankas Sinatra, kuris skyrybų dokumentus jai įteikė filmavimo aikštelėje.

Pasirodymas: Gyvenimiškos dramos už aikštelės ribų tik sustiprino Farrow, kaip įtikinamos aukos, pasirodymą

the-graduate

24. Ponia Robinson („Absolventas“/„The Graduate“)

Veikėja: Į vieną vietą sumesti šešiasdešimtųjų seksualinės revoliucijos pliusai ir minusai. Jai pasitaikė galimybė susukti romaną su absolventu, tačiau jis palieka ją dėl jos dukters.

Aktorė: Anne Bancroft laimėjo oskarą už filmą „The Miracle Worker,“ bet Holivudas taip ir nesumąstė ką su ja daryti. Tad nepaisant to, kad ji buvo penkeriais metais vyresnė už Dustin Hoffman, ji pasirinko vaidinti šiame filme.

Pasirodymas: Kai kurie Bancroft pasaulėžiūros aspektai puikiai perteikiami, Poniai Robinson neatrodo laiminga nei kasdieninėje realybėje, nei vedybiniame gyvenime.

black-swan

23. Nina Sajers („Juodoji Gulbė“/“Black Swan“)

Veikėja: Balerina kurios stilius ir mergaitiškas naivumas tobulai tinka apibūdinti Baltąją Gulbę, tačiau ar ji sugebės iš savęs išgauti Juodosios Gulbės seksualumą?

Aktorė: Natalie Portman buvo visai netoli Princesės Amidalos įvaizdžio nusikratymo, kai šio filmo beprotiškumas ir keistos žaizdos jį visiškai ištrynė.

Pasirodymas: Portman beprotybės metodas: iki kraujo praliejimo mokytis baleto žingsnelius, o po to įsitraukti į lesbietišką meilės romaną su Mila Kunis.

eternal-sunshine

22.Klementina Kruczynski („Jausmų galia“/“Eternal Sunshine Of The Spotless Mind“)

Veikėja: Vaivorykštės spalvų plaukų savininkė, impulsyvi linksmuolė, pasiryžusi ištrinti visus blogų santykių prisiminimus, tačiau taip pat atsidavusi vėl įsimylėti ir patikėti jausmų galia.

Aktorė: Kate Winslet jau buvo gera savo kartos dramų aktorė. Michel Gondry pažvelgė į ją, atsisakė korseto, nudažė jos plaukus ir liepė tapti linksmesnei.

Pasirodymas: Išsilaisvinusi Winslet Klementinai atidavė daugiausiai savęs nei kuriai kitai savo rolei.  Galbūt todėl, kad „Titaniko“ žvaigždė mojuoja ne dėl to kad skęsta. Pilna jėgos jos asmenybė paverčia Jim Carrey atmintį egzistenciniu pragaru.

the-last-seduction

21. Bridžita Grefory („The Last Seduction“)

Veikėja: Femme Fatale be skrupulų. Ji tikriausiai turi daugiau drąsos nei bet kuris kitas vyras pasitaikęs jos gyvenime.

Aktorė: Linda Florentino filmų industrijoje sukosi jau ne vienerius metus, bet „The Last Seduction“ įrodė „paskutinės nakties“ darbo sėkmę.

Pasirodymas: Neatsargi Florentino dažnai kritikavo Holivudą, todėl nenuostabu, kad jai teko galimybė suvaidinti visiškai bekompromisę kalę. Gaila, kad ji niekuomet nebuvo nominuota Oskarui už šį vaidmenį.

Skaitykite toliau: 100 išties įspūdingų moters portretų kine [20-1]

 

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: