Iliustracija - unsplash.com

Nepriklausomai nuo verslo tipo – svarbu gera komanda, partneriai, kurie gali padėti sėkmingai vystyti veiklą bei užtikrinti klaidų išvengimą. Kai kiekvienas suvokia savo atsakomybes bei žino darbus – bet kokios verslo vystymas yra kur kas paprastesnis. Vienas svarbiausių komandos narių yra buhalteris, kuris atsakingas už apskaitos vedimą.

Apsisprendimas, ar pasamdyti asmeninį buhalterį, ar pasinaudoti išorinės buhalterinės įmonės paslaugomis, yra vienas svarbiausių su kuriuo susiduria kiekvienas verslininkas. Buhalterijos paslaugos yra aptariamos itin dažnai, kadangi ši inovatyvi opcija padeda žengti verslams į XXI amžių.

Asmeninis buhalteris: privalumai ir trūkumai

Asmeninis buhalteris buvo ilgai pasirenkama opcija. Paprasčiausiai kitokių – net ir nebuvo, tad kartais verslams reikia laiko, kol jie galiausiai prisijaukina naujas idėjas. Visgi, asmeninio buhalterio samdymas – tikrai ne visada yra blogas sprendimas. Pavyzdžiui, su tokiu specialistu turite galimybę bet kuriuo metu pasikonsultuoti dėl kylančių klausimų. Dažną džiugina tai, kad buhalteris geriau pažįsta jūsų verslą ir gali suteikti individualizuotas konsultacijas. Galiausiai, galima pritaikyti buhalterio darbo laiką prie savo poreikių.

Tiesa, akivaizdūs minusai gali nugalėti privalumus. Pirmiausia minusas, kad tokio specialisto darbo vieta brangiai kainuoja. Tenka mokėti ne tik atlyginimą, bet ir socialinius draudimus, užtikrinti ergonomišką darbo vietą, įrangą. Jei buhalteris suserga ar išeina iš darbo – gali kilti sunkumų užtikrinant sklandų buhalterinės apskaitos procesą. 

Samdoma buhalterinė įmonė: privalumai ir trūkumai

Įmonė, kuri teikia buhalterinės apskaitos paslaugas – šiuo metu yra labai vertinama opcija, kurią renkasi vis daugiau juridinių asmenų. Pirmiausia dėl to, kad mokate tik už atliktas paslaugas, nereikia rūpintis papildomomis išlaidomis. Buhalterinė įmonė turi visą komandą specialistų, kurie nuolat tobulina savo žinias bei atsako už atliktus darbus ir padarytas klaidas. Džiugina ir tai, kad dauguma buhalterinių įmonių teikia įvairias paslaugas, tokias kaip atlyginimų skaičiavimas, mokesčių deklaravimas, finansinės analizės.

Ką svarstyti renkantis?

Renkantis jums labiausiai tinkamą opciją – įvertinkite įmonės dydį bei veiklos tipą. Kuo jūsų verslas didesnis ir sudėtingesnis – tuo labiau apsimoka samdyti buhalterinę įmonę. Įvertinkite, kokias išlaidas galite skirti buhalterinei apskaitai. Jei neturite pakankamai laiko buhalterinei apskaitai – geriau pasinaudoti profesionalios komandos paslaugomis.

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: