Režisierius Romas Zabarauskas vienas pirmųjų lietuvių sėkmingai pasinaudojusių "minios finansavimu" kino kūrimui / © Neringos Rekašiūtės nuotr.

Pasaulyje sparčiai populiarėjantis sutelktinis, arba minios, finansavimas (angl. crowdfunding), kuris lietuviams iki šiol buvo prieinamas tik per užsienio platformas, taps įteisintas ir Lietuvoje. Rinkos dalyviai džiūgauja, kad valdininkai pagaliau prisiruošė sureguliuoti finansinę naujovę, bet kartu nerimauja, kad vadelės nebūna pertemptos, rašo “Verslo žinios”.

Lietuvos banko vyresnioji teisininkė Jekaterina Govina teigia, kad ekspertų darbo grupė, sudaryta iš Ūkio ir Finansų ministerijų bei Lietuvos banko atstovų pasiūlymus dėl reglamentavimo ketina pateikti pirmąjį šių metų pusmetį: “Darbo grupė dar šių metų pirmą pusmetį planuoja suinteresuotoms šalims pateikti savo pasiūlymus, o įvertinus gautus komentarus bus suformuluoti galutiniai pasiūlymai Vyriausybei dėl keistinų arba naujų teisės aktų kūrimo”.

“Lietuvoje iki šiol nebuvo šią veiklą reglamentuojančių teisės aktų, tad dauguma šiuos projektus mūsų šalyje įgyvendinusių asmenų veikė per vadinamąsias minios finansavimo platformas, kurias valdančios įmonės registruotos Jungtinėje Karalystėje ar JAV. Gerai, kad pagaliau prisiruošta šią veiklą reglamentuoti ir mūsų šalyje, tačiau svarbu, kad įstatymais sutelktinio finansavimo veikla nebūtų apribota, apsunkinta, tam nebūtų sukurtos teisinės kliūtys”, – teigė “Startup Highway” rinkodaros vadovas Jonas Gavelis. Anot jo, tokiu būdu sėkmingai finansuotų projektų Lietuvoje yra apie 10.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: