© pexels.com archyvo nuotr.

Žemdirbiai nepritaria naujai siūlomai tvarkai, kad Valstybinė mašinų bandymo stotis perimtų savivaldybėms dabar priskirtą funkciją – traktorių, savaeigių ir žemės ūkio mašinų, jų priekabų registravimą bei techninę priežiūrą, rašo “Lietuvos rytas”.

“Dabartinė tvarka visiškai tenkino žemdirbius ir nebuvo jokių nusiskundimų dėl to, kad jų turimą technika būtų tikrinama kaip nors aplaidžiai. Savivaldybių žemės ūkio skyrių darbuotojai, teikiantys šią paslaugą, yra šalia žemdirbių. Jie atvyksta į vietą ir atlieka technikos patikrą pagal iš anksto suderintus grafikus, todėl nereikia traktoriaus gabenti kur nors į kitą Lietuvos kraštą. Šis procesas vyko sklandžiai ir greitai, netrikdant kaimo žmonių darbų, todėl nėra reikalo visko sujaukti”, – teigė Žemės ūkio rūmų vadovas Andriejus Stančikas.

Anot jo, ūkininkai baiminasi, kad paslauga gali smarkiai pabrangti: “Ūkininkai nuogąstauja, kad ši paslauga nuo jų nutols, be to, gali smarkiai brangti. Kirba nuojauta, kad kažkas tiesiog susigalvojo pelningą versliuką”.

traktorių dalys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: