Vladimiras Putinas EPA-ELTA nuotr.

Rusijos Prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį sakė, kad 20 metų trukusi Amerikos kampanija Afganistane baigėsi „vien tragedijomis, vien nuostoliais“.

Rusijos diktatorius jau seniai kritikuoja Vakarų šalis už bandymą primesti savo vertybes ne Vakarų valstybėms.

Maskva ne kartą griežtai kritikavo JAV politiką Afganistane, kurį šiuo metu, po užgrobimo praėjusį mėnesį ir Amerikos atsitraukimo rugpjūčio 31 dieną, kontroliuoja Talibanas.

Trečiadienį Putinas sakė, kad JAV armija karo nusiaubtame Afganistane jau net du dešimtmečius bandė „įdiegti savo standartus“ ir vadino tai bergždžiu reikalu.

„Rezultate vien tragedijos, vien nuostoliai tiems, kurie tai darė – JAV – ir dar daugiau žmonėms, kurie gyvena Afganistano teritorijoje“, sakė jis.

„Neįmanoma primesti kažko pašalinio“, sakė jis.

Jis, mokslo metų pradžios proga surengtame susitikime tolimųjų Rusijos rytų mieste Vladivostoke, kalbėjo su paaugliais.

Praėjusią savaitę Putinas sakė, kad Rusija nesikiš į Afganistano reikalus, ir kad Maskva pasimokė iš Sovietinės šalies okupacijos.

Jis taip pat skundėsi dėl to, kad Vakarų valstybės nori dislokuoti Afganistano pabėgėlius Centrinės Azijos valstijose, palaikančiose sąjungą su Maskva.

Maskva atsargiai, bet optimistiškai nusiteikusi dėl naujo Kabulo vadovavimo ir sako, kad galbūt jis nesikiš į vidinius šalies reikalus.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: