Vladimiras Putinas / Kremlin.ru nuotr.

Penktadienį Kremlius atmetė JAV prezidento Džo Baideno (Joe Bideno) sąlygas, kad prieš pokalbį su prezidentu Vladimiru Putinu, Rusijos kariai visiškai pasitrauktų iš Ukrainos.

Ketvirtadienį, Baidenas pareiškė, kad pirmą kartą nuo invazijos pradžios į Ukrainą, yra pasirengęs susitikti ir pasikalbėti su V. Putinu.

Baidenas sakė: „Šis karas gali baigtis tik vienu – racionaliu būdu. Pirmiausia, Putinas turi pasitraukti iš Ukrainos, tačiau jis to nedaro.“

Dmitrijus Peskovas (Dmitry Peskov), Putino atstovas spaudai, penktadienį žurnalistams pareiškė, kad Kremlius nėra pasirengęs grąžinti užgrobtų Ukrainos teritorijų. Tačiau, jis teigė, kad jie išlieka atviri deryboms, kad pasiektų savo tikslus.

D. Peskovas pridūrė: „Jungtinės Amerikos Valstijos vis dar nepripažįsta naujų teritorijų kaip Rusijos Federacijos dalies. Tai, žinoma, labai apsunkina galimas derybas bei diskusijas.“

J. Baidenas sakė, kad, pasitarė su NATO sąjungininkais ir mielai susėstų su V. Putinu prie derybų stalo ir pažiūrėtų, ką jis planuoja.

Per bendrą spaudos konferenciją su Prancūzijos prezidentu Emanueliu Makronu (Emmanuel Macron), Baidenas sakė: „Esu pasirengęs pasikalbėti su ponu Putinu, jei jis iš tikrųjų norėtų ieškoti būdų, kaip užbaigti karą.“

„Deja, kol kas Putinas neparodė intereso jokioms diskusijoms ar deryboms.“

E. Makronas sakė, kad po kelionės į Vašingtoną dar kartą pabandys pakalbėti su V. Putinu, ir perspėjo nenorintis apriboti ryšių su Rusijos vadovu.

Baidenas ir Makronas pažadėjo ilgalaikę paramą Ukrainai kovojant su Rusija.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: