(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno miesto viešojo transporto (toliau – KVT) keleiviams pristatoma unikali Lietuvoje keleivių informavimo sistema, kuri visiems leidžia realiu laiku stebėti viešojo transporto darbą.

„Kaunas dar kartą įrodė, kad miesto viešojo transporto srityje yra lyderis Lietuvoje, o naujosios technologijos mieste lengvai skinasi kelią. Tą jau įrodė sėkmingai plėtojamas elektroninio bilieto projektas“, – sakė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Nuo šiol įprastos interneto naršyklės pagalba galima stebėti, kaip tam tikru momentu kursuoja autobusai ir troleibusai, kur konkrečiu metu jie yra. Taip galima sekundžių tikslumu sužinoti viešojo transporto priemonių nukrypimą nuo eismo tvarkaraščių, peržiūrėti virtualią viešojo transporto informacinę švieslentę bet kurioje Kauno miesto stotelėje.

Galima rasti daug kitų naudingų įrankių, padėsiančių lengviau naudotis Kauno miesto viešojo transporto sistemoje.

Apsilankyti keleivių informavimo sistemoje galima adresu http://googlemap.kvt.lt/google_map/ arba www.kvt.lt skiltyje „Kauno viešasis transportas realiu laiku“.

Taip pat yra pristatoma ir mobiliesiems telefonams skirta keleivių informavimo WAP versija. Jos pagalba nuo šiol kiekvienas keleivis, turintis mobilų telefoną su WAP naršykle, galės įsijungti asmeninę realaus laiko viešojo transporto švieslentę bet kurioje Kauno viešojo transporto stotelėje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: