Kalėdinės labdaros akcijos metu paaukota daugiau nei 117 tūkst. litų
(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Daugiau nei 117 tūkst. litų – tiek buvo paaukota per gruodį vykusią kalėdinę labdaros akciją ir šventinio vakaro aukcioną Kaune.

Visi pinigai bus skirti onkologinėmis ir sunkiomis retomis ligomis sergantiems vaikams, gydomiems Kauno klinikų Vaikų ligų klinikoje.

Labdaros akciją surengusios Kauno miesto savivaldybės atstovai, prisimindami kelerių praėjusių metų patirtį, neabejoja, kad surinktų lėšų suma dar išaugs, mat dalis labdarių aukoja jau pasibaigus akcijai.

Prie 22-ąją kartą organizuotos kalėdinės labdaros akcijos įvairaus dydžio aukomis šįmet prisidėjo daugiau nei 40 šalies įmonių. Didžiausią indėlį įnešė „Helisota“, „Lytagra“, „Senukų“ įmonių asociacija ir „Swedbank“.

Praėjusį antradienį, gruodžio 27 d., Kauno rotušėje vykusiame aukcione buvo parduota 15 meno kūrinių, už kuriuos buvo gauta daugiau nei 24 tūkst. Lt. Visus meno kūrinius Kalėdinio labdaros vakaro rengėjams jų autoriai padovanojo.

Didžiausios aistros aukciono metu virė dėl dailininkės Jurgitos Rancevienės tapybos darbo ant odos „Pavasario gaudytoja“, kuris galiausiai buvo parduotas už 4 tūkst. litų.

Svarbiausia – vaikai

„Dėkoju kiekvienam ir visiems, parėmusiems labdaros vakarą. Džiaugiuosi, kad kauniečiai yra dosnūs ir per kasmetinę kalėdinę akciją surenkama suma ne mažėja, bet priešingai – didėja. Tačiau šio renginio tikslas yra ne pinigai. Mums svarbiausia – vaikai, jų sveikata, džiaugsmu spindinčios mažųjų akys ir gausus geradarių būrys. Esu tikras, kad Kaune gyva tikroji Kalėdų dvasia“, – pasibaigus renginiui sakė miesto meras Andrius Kupčinskas.

Pasak Kauno klinikų Vaikų ligų klinikos vadovo prof. Rimanto Kėvalo, už paaukotus pinigus nupirkus naujos medicininės įrangos, mažiesiems ligoniams bus sukurtos vienos geriausių sąlygų Europoje.

Suma auga kasmet

Labdaros vakaro svečiai mėgavosi choro „Cantate Domino” kalėdinėmis giesmėmis, mažųjų atlikėjų ir šokėjų programa, o koncerto kulminacija tapo miuziklų karalienės Lanos Gordon pasirodymas.

Pernai vykusios kalėdinės labdaros akcijos metu surinkta suma siekė 119,7 tūkst. litų ir buvo skirta vaikams bei jaunimui, turintiems negalią nuo vaikystės. 2009 m. buvo paaukota 100 tūkst. litų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: