Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Benediktas XVIsekmadienį, po savo, kaip popiežiaus, priešpaskutinės “Viešpaties angelo” maldos, paragino Katalikų Bažnyčią ir tikinčiuosius “atsinaujinti” ir “iš naujo sufokusuoti dėmesį į Dievą atsisakant puikybės ir egoizmo”.

“Bažnyčia ragina visus savo narius atsinaujinti, … o tai yra mūšis, dvasinė kova, nes piktoji dvasia nori, kad nukryptume nuo kelio, vedančio Dievo link”, – iš balkono virš Šv.Petro aikštės, kurioje buvo susirinkę dešimtys tūkstančių tikinčiųjų, sakė netrukus atsistatydinsiantis popiežius.

Šeimos su mažais vaikais, pensininkai ir vienuolės šviečiant saulei susirinko Šv.Petro aikštėje pagebti popiežiaus, atsisveikinti su juo ar tiesiog savo akimis išvysti istorinio renginio prieš Benedikto XVIatsistatydinimą.

Grupė skautų laikė užrašus “Mes jus taip mylėjome!” ir “Mes būsim su jumis … visada”. Jie sakė norintys parodyti pontifikui, kad šoką sukėlęs jo sprendimas vasario 28 dieną atsistatydinti nepaveikė jų tikėjimo juo.

“Jis tai paarė Bažnyčios labui ir toliau mums tarnaus. Jis pasitraukia melstis ir Dievas žino – mums reikia jo maldų!” – sakė Germana Blaiotta (Germana Blajota).

Benediktas XVI, kuris atrodė ramus, pamojavo miniai ir padėkojo žmonėms, kad jie taip gausiai susirinko. Tai jis pavadino “meilės ir dvasinio artumo ženklu”, o minia skandavo “viva il papa” (“Tegyvuoja popiežius”).

Vatikanas pranešė, kad pamatyti 85 metų popiežiaus susirinko daugiau kaip 50 tūkst. žmonių, o vietos pareigūnai nurodė, kad žmonių buvo daugiau kaip 100 tūkstančių.

Benediktas XVI, kuris pirmadienį netikėtai paskelbė, kad po aštuonerių vadovavimo Bažnyčiai metų atsistatydins, paragino pasaulio tikinčiuosius “iš naujo sufokusuoti dėmesį į Dievą atsisakant puikybės ir egoizmo”.

Šiuos jo žodžius kai kas laiko užmaskuota užuomina apie pastaraisiais mėnesiais Bažnyčioje vykusias vidaus rietenas ir grumtynes dėl valdžios kardinolams iš viso pasaulio rengiantis rinkti jo įpėdinį.

“Benediktas visa padarė dėl Bažnyčios, jis visuomet buvo dėmesio centre, o jie nepadarė nieko, bet kritikuoja jį ir bando jam pakenkti. Kad ir kas jį pakeistų, jam reikės turėti stiprius nervus”, – sakė 61 metų Margherita Yager (Margerita Jager) iš Vokietijos.

48 metų mokytoja iš Paryžiaus Christine Renier (Kristin Renjė) sakė, kad į Romą atvyko atostogų ir norėjo pamatyti pontifiką, kol jis neatsistatydino ir visam laikui neužsidarė vienuolyne už Vatikano sienų.

“Tai liūdna diena, bet galvoju, kad Benediktas iš tikrųjų buvo pernelyg nelankstus ir prarado daug tikinčiųjų tarp jaunimo. Tikiuosi popiežiaus, kuris gali išmesti biurokratiją ir grįžti prie Bažnyčios šaknų, galbūt – afrikiečio”, – sakė ji.

Įsisiūbavus spėlionėms dėl to, kuris iš 117 kardinolų gali tapti naujuoju popiežiumi, italų žiniasklaida praneša, kad tarp Benedikto XVI remiamų favoritų yra Milano arkivyskupas kardinolas Angelo Scola (Andželas Skola).

Po šeštadienio susitikimo su popiežiumi A.Scola pacitavo jam pasakytus Benedikto XVI žodžius: “Turi tapti šviesa visiems”.

Žiniasklaida šią frazę įvertino kaip užuominą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: