Ozzy Osbourne © Wikimedia Commons

John Michael Osbourne‘as  (labiau žinomas kaip Ozzy Osbourne) yra roko muzikantas. Savo karjerą Ozzy pradėjo 1978 metais  Black Sabbath grupėje, tapęs jos  vokalistu.  Manoma, kad ši grupė ir Ozzy yra sunkiojo metalo (heavy metal) pradininkai.

Nepaisant kuklaus Warner Bros ir  Records įrašų kompanijų investavimo, grupė pasiekė muzikos aukštumas. Turbūt dalį sėkmės atnešė tai, kad muzikantų dainos buvo paremtos Tony lommi gitaros rifais, o tekstus jiems kūrė Geezer Butler. Deja, bet Ozzy Ousborne‘o muzikinė kelionė su šia grupe nebuvo labai ilga. Koją „pakišus “ alkoholiui ir kvaišalams, vyras buvo pašalintas iš Black Sabbath. Iki išsiskirimo su Ozzy grupė pardavė daugiau nei 70 milijonų albumų.

Netrukus Ozzy ėmėsi solinės karjeros.  1970-ųjų pabaigoje, grupė Necromandus, repetavo su Ozzy Osbourne‘u ir tapo pirma jo solo projekto Blizzard of Ozz inkarnacija. Dabartinė Ozzy Osbourne‘o grupė pradėjo kaip Blizzard of Ozz, suformuota Osbourne‘o naujos vadybininkės ir būsimos žmonos, Sharon Arden. Grupės sudėtyje buvo būgnininkas Lee Kerslake, bosistas/rašytojas Bob Daisley, klavišininkas Don Airey ir gitaristas Randy Rhoads. Įrašų kompanija galiausiai pavadino įrašą Blizzard of Ozz. Pirmosiomis solo pastangomis Osbourne‘as sulaukė didelio pasisekimo, debiutinė kolekcija buvo sėkmingai perkama sunkiojo metalo fanų. Antrasis albumas, Diary of a Madman turėjo daugiau Bob Daisley dainų tekstų ir daugiau Randy Rhoads gitaros skambesio.  2003 metais Rolling Stone žurnalo rinkimuose Randy tapo 85-u visų laikų geriausiu gitaristu.

1986-aisiais Osbourne‘as buvo apkaltintas tuo, kad neva per pasąmonę veikiančias žinutes, esančias albumo „Blizzard of Ozz“ dainoje „Suicide Solution“, jis skatino klausytojus savižudybėms. Greitai po to, Osbourne‘as viešai pripažino, kad jis parašė šią dainą apie savo draugą, kuris mirė nuo piktnaudžiavimo alkoholiu.
1991 metais Ozzy pradėjo įrašinėti naują albumą „No More Tears“ , kuris tapo labai populiarus radijuje ir MTV kanale. 2004, Osbourne‘as gavo “NME” apdovanojimą už „dievišką genialumą“.

Buvęs „Black Sabbath“ lyderis visą savo karjerą buvo išjuokiamas – daugiausiai dėl gandų, apibūdinančių jį kaip psichopatą ir satanistą. Tačiau, nepaisant keistos jo reputacijos, niekas negali paneigti, kad Osbourne‘as turėjo neišmatuojamą poveikį sunkiajam metalui.  Osbourne‘as pelnė didesnės žvaigždės statusą po savo realybės šou „ The Osbournes“. Ši laida tapo vienu didžiausių MTV hitu.

Tačiau, nepaisant keistos jo reputacijos, niekas negali paneigti, kad Osbourne‘as turėjo neišmatuojamą poveikį sunkiajam metalui.  Osbourne‘as pelnė didesnės žvaigždės statusą po savo realybės šou „ The Osbournes“. Ši laida tapo vienu didžiausių MTV hitu. Tačiau jo reputacijai pakenkė tai, kad jis buvo kaltinamas žiauriu elgesiu su gyvūnais. Osbourne‘as yra prisipažinęs, kad narkomanijos įkarštyje, jis iššaudė savo šeimos gyvūnėlius. Dainininkas pasakoja: “Aš vartojau tiek daug narkotikų, kad buvau tiesiog žlugęs. Paskutinis lašas buvo, kai aš iššaudžiau visas mūsų kates. Mes jų turėjome apie septyniolika, aš tiesiog pamišau ir juos visus iššaudžiau. Mano žmona rado mane gulintį po pianinu, vilkintį baltą kostiumą, su šautuvu vienoje rankoje ir peiliu kitoje.”

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: