© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Sveikatos apsaugos ministerija įregistravo įstatymo pataisas, kuriomis siūloma dar labiau apriboti alkoholinių gėrimų reklamą.

Pasak dienraščio “Lietuvos žinios”, pataisomis siūloma apskritai uždrausti išorinę alkoholio reklamą, naikinant išimtis, kurios iki šiol taikomos alaus, alaus mišinių su nealkoholiniais gėrimais bei natūralios fermentacijos vyno ir sidro reklamai.

Alkoholio reklamos draudimą siūloma taikyti ir visuomenės informavimo priemonėse, išskyrus naktį transliuojamas programas ir tiesiogines transliacijas, kurių metu rodomi tarptautiniai meno, kultūros ar sporto renginiai. Iki šiol alkoholio reklama yra draudžiama laikraščių, žurnalų ir knygų viršeliuose, dabar siūloma reklamą visiškai uždrausti ir vidiniuose leidinių puslapiuose.

Paklaustas į alkoholio reklamos draudimo sąrašą pateks ir internetiniai naujienų portalai, pataisas inicijavęs sveikatos apsaugos ministras Vytenis Povilas Andriukaitis dienraščiui aiškaus atsakymo nepateikė.

“Geriausi argumentai – statistiniai duomenys, rodantys, kaip didėja alkoholio vartojimas. Šiais metais turime 13 litrų galvai, kai Europos vidurkis – 7 litrai. Privalome visi kartu atsakyti, ar mums tas pats, ar ne, kad kas ketverius metus į kapus per anksti nueina apie 34 tūkst. žmonių”, – motyvus riboti alkoholio reklamą aiškino V.P.Andriukaitis.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: