© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Kovo 20-osios vakarą suomių grupė atvyko į Kauną. Kartu su jais į Lietuvą atvažiavo ir prestižinio suomių kamerinio orkestro „Avanti!“ nariai. Šiandien, kovo 21 d., grupė su orkestru koncertuose Kauno „Žalgirio“ arenoje.

Ne pirmą kartą mūsų šalyje besilankantis kvartetas organizatoriams turi vieną pagrindinį reikalavimą, kad būtų griežtai laikomasi iš anksto suplanuotos dienotvarkės.  Po koncerto Kaune grupė iškart išvyks į Rygą. Muzikantų koncertų grafikas itin įtemptas.

Per savo karjerą grupė „Apocalyptica“ yra surengusi daugiau nei 1000 pasirodymų penkiasdešimtyje šalių, išleidusi 7 studijinius albumus, kuriuos pardavė didesniu nei 4 mln. tiražu. Kolektyvas dirbo su tokiais žinomais atlikėjais kaip Corey Tayloras („Slipknot“), Gavin Rossdalas („Bush“), Ville Valo („HIM“), Till Lindemannas („Rammstein“) ir kt. Muzikantai mėgstami už tai, kad sugeba meistriškai sulydyti klasikinę ir roko muziką. Kvarteto rankose instrumentai skamba tarsi solinės, akustinės ar gergždžiančios gitaros. Jos atlieka boso partijas, dunda kaip mušamieji ir net išgauna žmogaus balsą.

Šį vakarą Lietuvos publikai „Apocalyptica“ pristatys ilgai brandintą projektą – kartu su kameriniu orkestru „Avanati!“ paruoštą koncertinę programą. Violončelininkai pirmą kartą istorijoje leidosi į turą su orkestru, todėl šis koncertas – unikali galimybė išgirsti grupės „Apocalyptica“ dainas, specialiai pritaikytas 25 muzikantų orkestrui.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: