© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) pirmadienį perspėjo Vladimirą Putiną, kad Rusijai bus įvestos naujos sankcijos, jeigu ji nesustabdys ginklų srauto į Ukrainą ir nenutrauks paramos separatistams.

Baltieji rūmai pranešė, kad B.Obama tokį perspėjimą išreiškė telefonu kalbėdamasis su Rusijos lyderiu. JAV prezidentas taip pat paragino Maskvą imtis “konkrečių veiksmų” situacijai deeskaluoti.

Baltųjų rūmų atstovas Joshas Earnestas (Džošas Ernestas) sakė, kad B.Obama pasinaudodamas tuo skambučiu akcentavo nuolatinius JAV ir Vakarų perspėjimus dėl Ukrainos – kad Rusija turi liautis rėmusi separatistus šios šalies rytuose ir nutraukti ginklų srautą per sieną.

“Nors mes manome, kad diplomatinis sprendimas vis dar įmanomas, Rusija susidurs su papildomais kaštais, jei mes nematysime konkrečių veiksmų situacijai deeskaluoti”, – sakė J.Earnestas.

Tai buvo pirmas V.Putino ir B.Obamos pokalbis nuo jų susitikimo per sąjungininkų išsilaipinimo Normandijoje 70-ųjų metinių minėjimą Prancūzijoje birželio 6 dieną.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: