© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Lietuva 2017 metais siekia tapti Vokietijoje organizuojamos žemės ūkio parodos “Žalioji savaitė” partnere. Žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė teigė, kad pažadą tapti partnere išgirdo iš Vokietijos kolegos Christiano Schmidto (Kritiano Šmito).

“Kitąmet tikrai negalėsim tapti. Kalbėjome su Vokietijos žemės ūkio ministru ir mes prašėme, kad galėtume tapti 2017-aisiais ir ministras pažadėjo ir, manom, dirbdami, toliau derindami veiksmus turime tikrai tapti šansų tapti partneriais ir tada ta reklama yra žymiai didesnė ir ekspozicija didesnė”, – penktadienį žurnalistams parodoje “Žalioji savaitė 2015” sakė V.Baltraitienė.

Šiemet Vokietijos partnerė yra Latvija, kurios ekspozicija parodoje yra maždaug 3-4 kartus didesnė nei Lietuvos.

V.Baltraitienė sakė kol kas negalinti įvardinti, kiek tiksliai kainavo Lietuvos ekspozicija valstybei, tačiau teigė, jog suma siekė apie keliasdešimt tūkstančių eurų: “Jeigu tapsime partnere, jau bus kalbama ne apie keliasdešimt, o manau, apie kelis šimtus tūkstančių”.

Anot V.Baltraitienės, šiuo metu parodoje dalyvauja tos bendrovės, kurios dėl Rusijos embargo ieško naujų rinkų.

“Yra susidomėjimas, tiems, kuriems labiausiai reikia rinkų, tie ir dalyvauja. Mes žinome, kad labiausiai reikia rinkų pieno sektoriui, nes kiti turi. Mėsos perdirbėjai per daug niekada nesiskundžia dėl rinkų”, – teigė ministrė.

Parodoje atskirą produkcijos stendą turi “Žemaitijos pienas”, bendrame stende produkciją pristato “Pieno žvaigždės” ir “Marijampolės pieno konservai” .

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: