Gruodžio 4 dieną, penktadienį, 18 val. Rotušės a. 20, Ryšių kiemelyje 837 įvyks fotomenininko Ričardo Schofield‘o improvicazija-performansas „OMINOUSLY DARK THE FASCIST EVIL OCTOPUS“. Šio performanso pavadinimą sunku išversti į lietuvių kalbą, tačiau savyje jis talpina ironiją, ideologiją ir asmenines istorijas.

„OMINOUSLY DARK THE FASCIST EVIL OCTOPUS“ – šiek tiek surreali, bet tuo pačiu ir jaudinanti istorija apie laikus, kai žmonių kasdienybei nebuvo svetimas holokaustas, sovietinis abejingumas, tremtis, savižudybė, nacionalinis identitetas ir auganti Lietuvos biurokratinė manija.

Stebėdami šį neilgą Ričardo Schofield‘o improvizuotą performansą, būsite įtraukti į Lietuvos žydžių, motinos ir dukros, lemiamas gyvenimo akimirkas, taip pat bus vaizduojamas žydžių išlikimas žlugdančių ideologinių režimų sekoje, kuris vyko dviejose šalyse šimto metų laikotarpyje. Performansas organizuojamas bendradarbiaujant su Tarptautiniu litvakų fotografijos centru.

Renginys „OMINOUSLY DARK THE FASCIST EVIL OCTOPUS“ yra organizuojamas kaip festivalio „Baltojo Kaspino“ dalis. Šis festivalis vyksta lapkričio 25 – gruodžio 10 dienomis, įvairiais kultūriniais renginiais siekiama didinti visuomenės sąmoningumą kalbant apie smurtą prieš moteris ir nevyriausybinių organizacijų patirtis, bandant įveikti tiek asmeninius, tiek institucinius sunkumus kovoje prieš šią smurto rūšį. Asmenys, kuriems teko patirti smurtą, bus skatinami ieškoti pagalbos. „Baltojo Kaspino“ festivalio organizatorius Labdaros ir paramos fondas „FRIDA“ kurs dialogą ne tik formaliose diskusijoje, bet ir pasitelkiant kūrybiškumą, performatyvumą bei vizualumą.

Renginys facebook: https://www.facebook.com/events/1524550784536558/

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: