Nuotraukos iš asm. albumo

Marijos kelionė į kulinarijos pasaulį prasidėjo dar vaikystėje, smagiausia veikla buvo gaminti kartu su močiute. Pomėgis ruošti maistą atsirado iš močiutės, miestelio moterys dažnai ateidavo patarimų bei receptų, ar prašydavo ką nors paruošti jų šventėms. ,,Visa tai persidavė, tačiau bėgant metams receptai keitėsi, sumažėjo laiko. Išmokau gaminti lengviau, greičiau ir sveikiau. Be kalnų puodų‘‘,- kalbėjo pašnekovė.

Socialinėje erdvėje dalintis receptais pastūmėjo draugai. Moteris dažnai susilaukdavo prašymų pagelbėti gaminant vieną ar kitą patiekalą. Visi prašydavo patarimų, ką gaminti, kad neužtruktų ilgai, kad nereikėtų daugybės puodų ir begalės ingredientų. Taip ir gimė idėja savo receptus pradėti talpinti socialinėje erdvėje, kad kiekvienas, kam aktualu, galėtų išmėginti ką nors naujo.

Marija virtuvėje mėgsta laužyti taisykles, niekada nėra gaminusi patiekalo tiksliai pagal receptą. Visada viską pakeičia pagal save. ,,Gamindama patiekalą jau galvoju, ką keisiu kitą kart‘‘,- sako pašnekovė. Idėjos gimsta visur. Kelionėse, internete užmatyta idėja, restorane ragautas patiekalas, apsipirkimas turguje, darže užaugusios gėrybės. Gaminant atsižvelgiama ir į draugų pasakytas mintis, namiškių norus, na ir žinoma į pačios norą išbandyti vis kažką naujo. ,,Eksperimentuoju visada‘‘,- teigia maisto tinklaraštininkė.

Kadangi Marija mėgsta eksperimentuoti virtuvėje ir kviečia išbandyti netradicinį, pagal save patobulinta desertą. Pašnekovė dalinasi savo mėgstamu Tiramisu receptu. Tai – niekada nesenstanti klasika, tik truputėlį kitaip, paįvairinimui, kad nebūtų nuobodu. Žalio kiaušinio bijoti nereikia, svarbu naudoti tik šviežius, ekologiškus kiaušinius. Deserto negaminsime ilgam laikui, pasiruošime tiek, kad visą suvalgytume. Dažniausiai gaminame tradiciškai, stačiakampėje formoje, tačiau kartais norisi paeksperimentuoti.

Tiramisu desertas

@marijoslengvireceptai Tiramisu keksiukai. Receptas ir Instagrame. Niekada nemirštanti klasika. Tik truputėlį kitaip sudėliota. Paįvairinimui, Kad nebūtų nuobodu. Kaip manot? Pabandom? 5 keksiukams prireiks: Kremui: Kiaušiniai 2 vnt Druska 1 žiupsnelis Mascarpone sūris 250 g Vanilinis cukrus 1 pok Cukraus pudra 1 š (1/2 š sudedam plakant baltymus, kitą 1/2 plakant mascarpone) Savoiardi sausainukai Labai stipri kava Kakava, nesaldinta ? Prieš patiekdama susiplakiau antrą porciją kremo. Kad uždėčiau ant viršaus bokštelius. Skanaus! #marijoslengvireceptai #desertas #desertai #saldumynai #keksiukai #keksiukas #saldu #saldus #skanus #tiramisurecipe #skanumelis ♬ Così – Vega, Julien

5 porcijoms keksiukų prireiks:
* Biskvitinių sausainių
* Labai stiprios kavos
* Kakavos (nesaldintos)

Kremui:
* 2 vnt. kiaušinių
* 1 žiupsnelis druskos
* 250 g maskarponės sūrio
* 1 pakelis vanilinio cukraus
* 1 šaukšto cukraus pudros (1/2 pudros įdėti plakant baltymus, likusią dalį plakant maskarponę)

Gaminimas:
* Išverdame puodelį labai stiprios kavos.
* Susiplakame kremą.
* Viename dubenėlyje iki standžių putų suplakame kaušinių baltymus su žiupsneliu druskos. Sudedame 1/2 a. š. cukraus pudros ir paplakame, iki kol masė tampa blizgi, kreminė.
* Kitame dubenėlyje suplakame kiaušinių trynius su likusia cukraus pudra, sudedame maskarponės sūrį ir vanilinį cukrų. Gerai viską suplakame.
* Į dubenėlį su maskarpone sudedame plaktus baltymus ir atsargiai maišom, reikia stengtis palikti kuo daugiau oro kremo viduje.
* Keksiukų formelę išklojam plėvele. Biskvitinius sausainius susipjaustome reikiamo dydžio. Vieną sausainio pusę merkiam į kavą, vos 1 sekundei. Ir dedame į formelę, kavuota puse į keksiuko vidų.
* Sausainius išdėliojame 5 keksiukams ir dedame po šaukštą kremo, pabarstome nesaldinta kakava, įspaudžiam kavoje mirkytą sausainuką. Procesą pakartojame, sluoksniuodami užpildome formelę iki viršaus. Ant viršaus turi būti sausainukas. Uždengiam plėvele ir dedame į šaldytuvą pastovėti bent 4 valandas.

Kai susiruošiam skanauti
* Išsiplakame antrą porciją kremo. Keksiukus išimame į lėkštutę. Nuimame plėvelę ir uždedame bokštelius kremo. Viršų pabarstome kakava.

Pasiruošiam skanios kavos ir mėgaujamės.

Skanaus!

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: