Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Greičiausiai kiekvienas žmogus sutiktų, jog daugelis šalių turi tokių įstatymų, kurie atrodo visiškai nesuprantami ir net gi priverčiantys garsiai nusijuokti.

Tačiau daugelis net nenumano, kad pasaulyje gali egzistuoti tokių įstatymų, kurie visiškai neatitinka jokių logikos dėsnių. Ar jums kiltų mintis vedžiotis dramblį už pavadėlio, atsivesti liūtą į teatrą bei prieš ruošiantis nužudyti žmogų jį perspėti, kitaip sėsite į kalėjimą už sunkų nusikaltimą? Šie, bei begalė kitų nuo realybės nutolusių įstatymų, priverčia aiktelėti iš nuostabos. Pateikiame jums 10 kvailiausių ir absurdiškiausių pasaulio teisės aktų :

1. Sent – Luise gaisrininkams uždrausta iš degančio pastato gelbėti moteris, jei jos nuogos ar pusnuogės, taip pat ir tas, kurios vilki tik chalatą ar naktinius marškinius. Jūs tik įsivaizduokit, užsiliepsnoja jūsų kambarys, o jūs dar turite spėti persirengti, kitaip gaisrininkai bijos rizikuoti savo laisve.

2. Kentukyje jokia moteris negali pasirodyti greitkelyje vilkėdama vien maudymosi kostiumėlį… Nebent ji yra lydima dviejų policininkų ir rankose turi kastuvą. Išimtį sudaro moterys, sveriančios mažiau negu 40 kg arba daugiau negu 90 kg. Taip išeina, kad moters seksualumas gali pražudyti vairuotojus, bet kam tas kastuvas?…

3. Kalifornijoje draudžiama: 1) Asmenims, kurie neturi dviejų karvių, nešioti kaubojiškus batus; 2) verkti teisme duodant parodymus; 3) laižyti varles bei rupūžes; 4) plauti automobilius panaudotais apatiniais. Įdomu ar atsiranda šių įstatymų laužytojų?

4. Aliaskoje draudžiama alkoholiu girdyti lašišas, taip pat mėtyti briedžius iš lėktuvų bei taipogi juos girdyti alkoholiu. Greičiausiai Aliaskoje gyvenantys žmonės yra labai rūpestingi – liaudiškais šalčio gydymo būdais bandė pagydyti ne tik draugus, tačiau ir gyvūnus, tik va, valdžia susirūpino gyvūnų gerove.

5. Anglijoje nėščia moteris gali nusišlapinti bet kur, netgi į policininko kepurę, jei to jai prireiks. O jei vyras pajunta norą nusišlapinti visiems matant, jis gali tai daryti, jei taikys būtinai į priekinį savo automobilio ratą ir dešine ranka laikysis už automobilio.

6. Floridos įstatymai: 1) Jei neatsargiai naudojantis elektros prietaisais vonioje moterį mirtinai nutrenkia elektros srovė, jai dar turėtų būti skiriama ir 100 dolerių bauda;
2) neištekėjusioms moterims uždrausta šokinėti parašiutu vilkint maudymosi kostiumėlį. Bet tik sekmadieniais;
3) čia neleidžiama dainuoti apsirengus maudymosi kostiumėlį, važinėti riedlente be numerio, taip pat nuogiems praustis po dušu. Be to, čia ribojamas ir šeimyninių skandalų mastas – valstijoje, specialiu nurodymu, draudžiama sudaužyti daugiau nei tris lėkštes per dieną.
4) Floridoje palikę dramblį gatvėje turite už jį sumokėti stovėjimo mokestį kaip už automobilį.

7. Izraelyje draudžiama į paplūdimį atsivesti mešką. Įdomu ar tarp jūsų atsirastų žmonių, kurie eidami į paplūdimį kompanijai palaikyti pasiimtų mešką?

8. Indianoje tryliktosiomis mėnesio dienomis, kurios sutampa su penktadieniu, visos juodos katės privalo nešioti įspėjančiuosius skambaliukus. Vargšės katės, jei neužsidės skambaliuko, naktį gali tekti praleisti areštinėje…

9. Nebraska, kaip žinia, yra dykumų kraštas, tačiau čia galioja draudimas medžioti banginius. Be to, Nebraskoje kirpėjams nuo 7 val. iki 19 val. uždrausta valgyti česnakus ir svogūnus. Taip pat, čia jums grės bauda už tai, jei jūsų vaikas bažnyčioje pradėtų žagsėti. Išvados: niekada būnant dykumoje nedrįskite ieškoti banginių ir jokių vaikų bažnyčioje!

10. Teksaso valstijoje: 1) draudžiama stovinčiam žmogui išgerti daugiau nei tris gurkšnius alaus; 2) šaudyti į buivolus iš antro viešbučio aukšto; 3) įstatymas čia reguliuoja net avalynės reikalus – jei, pavyzdžiui, įsigeistumėte vaikščioti basomis, turėtumėte įsigyti specialų leidimą, kuris kainuoja net 5 dolerius. Įdomu, kaip dažnai yra nubaudžiami tie, kurie išgeria stovėdami daugiau negu tris gurkšnius alaus bei kas ir kaip šiuos žmones įskundžia aukštesnėms institucijoms?

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: