Organizatorių archyvo nuotr.

Didžiausia pasaulyje atostogų būsto nuomos paieškos platforma „HomeToGo“ vasaros atostogoms siūlo įspūdingas vietas: didingas Europos pilis, įspūdingus apartamentus Niujorke ar net vieną seniausių JAV keltų. Startuolis, prie kurio vystymo prisideda ir lietuviai „NFQ Technologies“, dalyje tokių neįprastų vietų leidžia apsistoti pernelyg neišlaidaujant – nakvynės kainos prasideda nuo 50 eurų.

Socialinių tinklų „Facebook“ ir „Instagram“ amžiuje žmonės mėgsta įamžinti kiekvieną kelionės detalę, todėl nenuostabu, kad ieško akiai patrauklių vaizdų. Tyrimai rodo, kad net 82 proc. keliautojų, rinkdamiesi, kur apsistoti atostogoms, didžiausią dėmesį atkreipia į nuostabius vaizdus iš savo apartamentų. „HomeToGo“ atstovai pateikia aštuonias atostogų vietas, kur lankytojų laukia ne tik įspūdingi vaizdai pro langus, bet ir ne mažiau įspūdinga aplinka. Pavyzdžiui, net keturiose Europos pilyse galima apsistoti už mažiau nei 100 eurų.

Viduramžių pilis Ispanijoje tik už 50 Eur

Kadaise į Pietų Ispanijos miškuose stūksančios pilies kaimynystę keliautojai užsukdavo užkąsti ir pernakvoti. Šiandien galite pakartoti tą patį – tik tuo pačiu gausite prieigą prie interneto ir įspūdingą Gibraltaro sąsiaurio panoramą.

thumbnail_La Posada pilis

16 amžiaus gynybinis bokštas

Norintys įsijausti į pilies gynėjų vaidmenį, tai gali padaryti Lankašyre (Jungtinė Karalystė) stūksančiame gynybiniame bokšte, kuris buvo pastatytas 1565 metais. Šiame dviejų aukštų statinyje telpa vos du žmonės, tačiau čia lankytojai ras ir prabangų vonios kambarį, milžinišką lovą, televizorių ir net internetą, o aplink sups nuostabi gamta. Nakvynės kaina čia prasideda nuo 80 eurų.

thumbnail_Lankšyro gynybinis bokštas

Seniausias keltas JAV Vakarų pakrantėje

Šis „Geltonasis keltas“ savo karjerą pradėjo 1888 metais. Anot savininkų, tai seniausias išlikęs tokio tipo laivas JAV Vakarų pakrantėje. Tiesa, šiandien savo tiesioginio darbo jis jau nebeatlieka. Savininkai jį prabangiai restauravo ir prišvartavo San Fransisko įlankoje. Už kiek daugiau nei 300 Eur nakčiai gausite du miegamuosius, du vonios kambarius, dažną jūrų ruonių kaimynystę ir galimybę prisiliesti prie senesnės nei 120 metų istorijos.

Pilis su 800 hektarų valdomis Jungtinėje Karalystėje

Edvardo laikus menanti pilis Jungtinėje Karalystėje patiks tiems, kurie mėgsta gamtą. Čia ne tik pasijusite kaip prieš šimtą metų gyvenę britų didikai, bet galėsite keliauti po milžinišką 800 hektarų teritoriją, kur rasite miškus, tris paplūdimius, du ežerus ir net du krioklius. Pilyje gali gyventi iki 40 svečių, o nakvynės kainos prasideda nuo 500 eurų.

Dunskey pilis

Viduramžių dvelksmas Italijoje

Viduramžių atmosfera dvelkiančioje „Castello Costagut“ pilyje rasite ir freskomis puoštų lubų, ir karo tema įkvėpto interjero bei auksu puoštų baldų. Iš miegamojo apartamentų atsiveria vaizdai į aplinkinių vietų žaliausias vietas, o pilies vidiniame kiemelyje parkas su rečiausiais ir egzotiškiausiais augalais iš viso pasaulio. Taip pat 17 a. akmeninis fontanas romantiškai atmosferai pasivaikščiojimams vakare. Tokios unikalios vietos nuomos kaina nakčiai prasideda nuo 80 eurų.

Costaguti pilis (1)

12 amžiaus statinys Florencijoje

Chianti regione esanti „Montegufoni“ pilis geriausiai apibūdina tai, kas yra būdinga Italijai – šalia besidriekiantys vynuogynai ir alyvmedžiai, gilios tradicijos ir įspūdingi renesanso laikų paveikslai bei interjeras. 12 a. pastatyta pilis buvo atgaivinta gyvenimui po penkių šimtmečių ir dabar lankytojus pasitinka ne tik su išlaikyta itališka autentika, bet ir šių dienų atostogų pramogomis – baseinu, stalo tenisu ar puikiai išlaikytu 18 a. parku. Naktis viduramžių atmosferos ir renesanso tapytojų kūrinių statinyje kainuos nuo 60 eurų.

Montegufoni pilis

Dvarininko gyvenimas Šiaurės Airijoje

Ieškantiems prabangos patiks „Belle Isle“ pilis Šiaurės Airijoje. 200 hektarų „Belle Isle“ teritorija driekiasi per aštuonias įspūdingas salas ir joje jau gyvenama nuo 12 a., o 1991 m. šias žemes nusipirko Aberkorno kunigaikštis. 1680 metais statytoje ir 1993 metais prikeltoje turizmui pilyje galite apsistoti skyrę beveik 900 Eur už naktį. Už šią sumą galėsite miegoti viename iš 13 miegamųjų ir pasijusti, kaip tikriems aristokratams – pilis apstatyta autentiškais to meto baldais ir meno dirbiniais, tačiau tuo pačiu turi ir visus šių laikų patogumus.

Belle Isle pilis

Buvusi keturių aukštų sinagoga Niujorke

Nenorintys didikų gyvenimo ir ieškantys įdomių vietų miestuose, gali išbandyti šiuos prabangius keturių aukštų apartamentus Niujorke. Jie ypatingi tuo, kad seniau šioje vietoje stovėjo sinagoga, todėl lankytojai čia ras ir Dovydo žvaigždę, ir įspūdingus kelių metrų aukščio langus. 2005 m. šios patalpos buvo paverstos didingais namais pasaulinio garso dizainerių iš „Ian Shrager Hotels“. Toks pasikeitimas pelnė pripažinimą iš JAV architektūros žurnalo „Architectural record“ taip pritraukdamas daug garsenybių čia apsistoti. Apartamentų savininkai teigia, kad čia filmuotas ne vienas filmas ir gyveno įvairios muzikos žvaigždės. Prabanga ir vietos istorija daro savo – nakties kaina čia prasideda nuo 1800 eurų.

 

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: