© Gedimino Žilinsko nuotr.

Garsi visažistė Deimantė Kazėnaitė – naujausios talentingos ir savitą braižą turinčios dizainerės Dianos Vapsvės drabužių kolekcijos veidas. Skirtingus mylimosios sukurtus įvaizdžius įamžino žinomas fotografas Gediminas Žilinskas.

„Šioje kolekcijoje yra ne tik dabartinis mano požiūris į šaltąjį metų sezoną, bet ir noras atlikti nedidelį eksperimentą“, – su šypsena užsimena Diana Vapsvė.

Iki šiol mados tendencijų nepaisiusi kūrėja nutarė pamėginti sulaužyti taisyklę ir į savo darbus įkomponavo rudens – žiemos „top‘ą“ – žalią spalvą. Tai, pasak autorės, bus galimybė išsiaiškinti savo kūrybos gerbėjų požiūrį į tai, kas „ant bangos“.

„Kaskart naujai kolekcijai parenku po išsiskiriantį akcentą, kuris dominuoja ir tarsi diktuoja nuotaiką“, – sakė dizainerė.

Rudenį ir žiemą Diana Vapsvė siūlo vilkėti trumpą arba iki kelių minimalistinio stiliaus, prabangaus audinio suknelę. Autorė daug vietos palieka pačių moterų improvizacijai ir rekomenduoja aksesuarų pagalba kurti vis kitokį savo įspūdį. Darbas, dalykinis pokalbis, pasimatymas, vakarėlis su draugais – iš itin kokybiškos medžiagos sukurtas drabužis tiks bet kokiai progai.

Dėmesio kūrėja skyrė ir džinsui. Diana Vapsvė atvirauja – ilgą laiką ji galvojo apie džinsinės linijos drabužių fotosesiją džinsiniame fone. Šįkart sumanymą įgyvendinti pavyko ir G. Žilinskas savo studijoje sukūrė gana įtaigią džinsinę atmosferą.

„Pagrindinis mano kūrybos braižas išlieka, bet įtraukiau ir naujų detalių. Pavyzdžiui, džinsuose ties keliais padariau įpjovas, suteikusias kiek kitokį vaizdą drabužiui nei pastaruosius kelis metus vyravęs plėšymas“, – pasakojo Diana Vapsvė.

Be prabangaus audinio ir džinso, dizainerės kolekcijoje yra ir laisvalaikiui skirtų trikotažo rūbų.

Kūrėja sako, jog šįmet jai norėjosi kurti iš labai aukštos kokybės audinių. Būtent todėl didžioji dalis Dianos Vapsvės modeliuotų paltų gimė iš kašmyro.

„Žiema bus spalvota“, – patikina dizainerė, nusprendusi savo kūrybos gerbėjas palepinti ne tik juodos, bet ir ryškesnio kašmyro gaminiais, turinčiais apsaugoti žvarbią dieną.

img_0069_2f1

img_0180_1f1

img_0292_3f1

img_0374_2f1

img_0440_2f1

img_0720_2f1

img_0783_3f1

img_1047_2f1

img_1137_2f1

img_1236_3f1

© Gedimino Žilinsko nuotr.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: