Šie nuostabių spalvų Tuniso atvirukai, vaizduojantys ryškias gatves ir nepaprastą architektūrą, yra JAV Kongreso senųjų atvirukų fotografijų bibliotekos dalis. Atvirukai, pagaminti 1899 metais, buvo atspausdinti Šveicarijos spausdintuvu 1880 metais, naudojant senujų fotografijų techniką. Šis procesas, išgauti spalvotas fotografijas iš nespalvotų negatyvų buvo labai populiarus, nes tai leido įamžinti Tuniso kultūros švytėjimą ir kultūrą 20 – ojo amžiaus pradžioje.

Nuostabiam spalvų išgavimui litografinė klintis pirmiausia buvo padengta šviesai jautriems chemikalais. Praėjus kelioms valandoms po saulės spindulių poveikio, su negatyvu ant viršaus, fotografijos likdavo įamžintos ant akmens. Skirtingi akmenys buvo naudojami kiekvienai unikaliai spalvai išgauti – paremtomis fotografo atmintimi – jos buvo sukurtos ir panaudotos spalvingo atviruko užbaigimui. Dažniausiai nuo 10 iki 15 akmenų buvo naudojami tam, jog sukurtų skirtingą spalvų spektrą, kuris užtikrintų gerą kokybę atvirukams.

Kaip ir Prancūzų protektoratas tuo laiku, Tuniso atvirukai demonstravo kasdieninį gyvenimą likus kažkur 10 metų iki kolonizacijos, kuris truko iki 1956 metų, kai Tunisas gavo Nepriklausomybę. Atvirukai taip pat demonstruoja Prancūzijos įtaką, su neseniai užbaigta Šv. Louiso katedra, kuri dominuoja fone. Ši Romos katalikų katedra, pastatyta Bizantijos maurų stiliumi, reikalavo „Bey of Tunis“ – Tuniso monarchų leidimo, jog Prancūzų pultas galėtų pradėti rekonstrukciją.

Kiti vaizdai demontruoja prabangų ketvirtį Tuniso monarchijos, tai yra akivaizdus kontrastas kunkuliuojančiam gatvių gyvenimui. Žmonės renkasi parduotuvėse ir kavinėse arba dalyvauja mečetėje. Beduinų klajokliai įsirengia stovyklas ir keliaudami pardavinėja savo produktus gatvėse. Išsaugoti jau gan ilgą laiką, šie suvenyrai palieka mus su ilgalaikiais 20-ojo amžiaus Tuniso gyvenimo prisiminimais.

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

Taip pat skaitykite: 10 istorinių karikatūrų pakeitusių pasaulį

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: