Ką pagalvojate išgirdę žodį „savanoris“? Ko gero, daugeliui, kyla asociacija su kariuomene, arba piligrimine misija Pietų Amerikoje, arba pagalba Afrikos vaikams. Išties, savanorystės sąvoka apima labai daug. Bendrąja prasme, savanoris – tas, kuris gali duoti ir dar daugiau gauti. Tai žmogus, neabejingas visuomenės problemoms ir „veikiantis“, kad jos būtų išspręstos. Savanoris – tas, kuriam gera.

Lapkričio 6 dieną startuoja buvusių EST (Europos savanorių tarnybos) savanorių nuotraukų paroda ,,Savanoriauti gera”. Šis savanorių organizuojamas projektas lapkričio 10-15 d. Kaune eksponuos parodą, kurioje galėsite pamatyti buvusių EST savanorių nuotraukas, atspindinčias išgyventas savanorystės patirtis, įspūdžius, kuriais norima pasidalinti su kuo daugiau žmonių. Taip pat šia paroda siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į socialines problemas, tokias kaip skurdas, ekologija, romų problemos, bei suteikti žinių ir pavaizduoti gyvenimo realybę šalyse, apie kurias Lietuvoje dar žinoma nedaug.

O kodėl savanoriauti gera? Anot buvusios EST savanorės Portugalijoje Astos, savanorystė – tai ,,patirtis, kuri atveria naujas galimybes ir naują suvokimą. Pasaulis tampa paprastesnis bei artimesnis ir aš daug galiu.” Liuda, savanoriavusi Kosove, mano, kad ,,savanorystė – ieškantiems žmonėms. Reikia džiaugtis kiekviena akimirka ir ieškoti, ieškoti, nesustoti!”. Išties kiekvienas buvęs EST savanoris gali dalintis begale įvairiausių, vienas už kitą įdomesnių įspūdžių, tad šia paroda ir norima jais pasidalinti bei atskleisti, kodėl savanoriauti yra gera.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: