(c) Wikipedia Commons archyvo nuotr.

Į Lietuvą vėl sugrįžta spektaklis “Flamenko aistros galia” su greičiausiu pasaulyje flamenko šokėju – Jose Leonu. Praeitais metais šis spektaklis triumfavo Vilniuje, o pasibaigus renginiui, sulaukė daugiau nei 20 minučių karščiausių ir ilgiausių aplodismentų. Publikos pageidavimu, patys gražiausi spektaklio momentai, aistringai ir su užsidegimu buvo kartojami ne vieną kartą.

Šį kartą ispanų flamenko šokėjai į Lietuvą sugrįžta su dviem pasirodymais: gruodžio 5 d. Vilniuje, Ūkio banko Teatro arenoje, ir gruodžio 6 d. – Kauno Girstučio kultūros rūmuose. Į lietuvišką žiemą jie įneš dalelę ispaniško karščio ir kultūros su atsinaujinusiu spektakliu. Dar karštesni, dar jausmingesni, dar greitesni!

Flamenko aistros galia – vienas populiariausių spektaklių Ispanijoje, karaliaujantis scenoje jau vienuoliktus metus. Vien Ispanijoje jį matė daugiau nei 1 mln., o už jos ribų – daugiau nei 2 mln. žiūrovų.

Spektaklis nuves nepakartojamu Ispanijos kultūros ir šokio tradicijų keliu. Jus lydės karštas kraujas, ispaniškas temperamentas ir begalinė aistra. Patirsite tokį emocijų antplūdį, kokio dar niekada nebuvote patyrę! Spektaklio kulminacinis momentas – muzika, sukurta neįtikėtinai greito batų kulniukų kaukšėjimo.

Flamenko aistros galia – tai spektaklis, vadovaujamas Jose Leono, pačio greičiausio pasaulyje flamenko šokėjo. Prieš šešerius metus sumušęs net 2 ankstesnius pasaulio rekordus, jis tapo greičiausiu, kaukšinčiu kulnais per minutę ir per sekundę. Paprasta akimi nesuskaičiuosi – 1068 kaukštelėjimai kulnais per minutę! 27 kaukštelėjimai per sekundę! Neįtikėtina! Beja, Jose Leonas – tai vienintelis flamenko šokėjas, kuris kaukši ne tik kulnais bet ir pirštų galai.

Flamenko yra muzikos, dainavimo bei šokio junginys. Šis unikalus žanras atsirado dar XV amžiuje Ispanijos pietuose. Flamenko stiliaus pradininkais laikomi čigonai, po Bizantijos žlugimo, įsikūrę Andalūzijoje. Jų tradicijos įsiliejo į maurų kultūrą, o tai davė pradžią Flamenko stiliui. Tai įvairių kultūrų susiliejimo rezultatas: indų, arabų, ispanų bei keltų. Savo neįprastu kultūriniu kokteiliu Flamenko stilius ir yra toks patrauklus ir paslaptingas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: