"12 vergovės metų"

Šiurpi istorinė drama “12 vergovės metų” (12 Years a Slave) sekmadienį pelnė prestižinį geriausios dramos “Auksinį gaublį”, o juosta apie talentingą sukčių  “Amerikietiška afera” (American Hustle) gavo geriausio miuziklo ar komedijos filmo ir du geriausių aktorių apdovanojimus.

Išsipuošęs Holivudas rinkosi į 71-ąją “Auksinių gaublių” – svarbiausių savo apdovanojimų prieš Kino meno ir mokslo akademijos statulėles – įteikimo ceremoniją, kur skelbiamos pergalės pranašauja, kam kovo mėnesį gali būti įteikti “Oskarai”.

Australė Cate Blanchett (Keit Blanšet) sekmadienį buvo paskelbta geriausia dramos aktore – už vaidmenį Woody Alleno (Vudžio Aleno) “Džesminoje” (Blue Jasmine), o Matthew McConaughey (Metjus Makonis) triumfavo geriausio dramos aktoriaus kategorijoje – už darbą “Dalaso klube” (Dallas Buyers Club).

“Volstrito vilko” (The Wolf of Wall Street) žvaigždė Leonardo DiCaprio (Leonardas DiKaprijas) ir Amy Adams (Eimi Adams) iš “Amerikietiškos aferos” gavo geriausių miuziklo ar komedijos aktorių apdovanojimus.

Geriausio režisieriaus “Auksinis gaublys” atiteko meksikiečiui Alfonso Cuaronui (Alfonsui Kuaronui) už įspūdingą 3D kosminę dramą “Gravitacija” (Gravity), kurioje Sandra Bullock (Sandra Balok) ir George’as Clooney (Džordžas Klunis) vaidina astronautus, įstrigusius orbitoje po nelaimės kosmoso stotyje.

Televizijos kategorijų grupėje kultinis serialas “Bręstantis blogis” (Breaking Bad) buvo pripažintas geriausia drama, o geriausio dramos aktoriaus apdovanojimas atiteko jo aktoriui Bryanui Cranstonui (Brajenui Kranstonui).

Geriausio televizijos filmo ar miniserialo “Auksinis gaublys” atiteko Liberace (Liberačės) biografijai “Už kandeliabrų” (Behind the Candelabra).

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: