Kadras is filmo „Košmarų skersgatvis“

Aktorius Richard Jenkins atskleidė vieną darbo su netrukus kinuose pasirodysiančio trilerio „Košmarų skersgatvis“ (angl. „Nightmare Alley“) režisieriumi Guillermo del Toro neigiamą pusę. Praėjus ketveriems metams po to kai režisierius laimėjo net keturis „Oskarus“ už romantinį filmą „Vandens forma“ (angl. „Shape of Water“), del Toro grįžta į didįjį kiną su 1947-ųjų juodojo kino perdirbiniu.

Guillermo del Toro

Žinoma, Guillermo del Toro karjera per dešimtmečius išgyveno daug pakilimų ir nuosmukių nuo tada, kai jis debiutavo 1993-aisiais. Kino kūrėjo filmografijoje atsirado vietos siaubo persunktiems asmeniniams projektams, tokiems kaip „Velnio stuburas“ (angl. „The Devil’s Backbone“) ar „Pano labirintas“ (angl. „Pan’s Labyrinth“), tačiau jis kūrė ir paprastesnius studijinius filmus, tokius kaip „Pragaro vaikis“ (angl. „Hellboy“), „Ašmenys 2“ (angl. „Blade II“) ir „Pragaro vaikis: Auksinė armija“ (angl. „Hellboy II: The Golden Army“).

Kadras is filmo „Košmarų skersgatvis“

Guillermo del Toro netgi pamėgo „kaiju“, milžiniškų monstrų rodomų japonų mokslinės fantastikos filmuose, mūšius, kuriuos panaudojo 2013-ųjų metų veiksmo filme „Ugnies žiedas“ (angl. „Pacific Rim“). 2017-aisiais metais režisierius pagaliau sulaukė didžiausios kino pramonės pagarbos, kai už filmą „Vandens forma“ del Toro atsiėmė keturis „Oskarus“, įskaitant geriausio filmo ir geriausio Meksikos vizionieriaus režisieriaus apdovanojimus.

Atsižvelgiant į akivaizdžią Guillermo del Toro meilę filmų kūrimui, nesunku suprasti, kodėl kino žvaigždės plūsta dirbti su režisieriumi, įskaitant trilerio „Košmarų skersgatvis“ aktorius, nuo Bradley Cooper iki Cate Blachett ar Rooney Mara. Tačiau dirbti su „Oskaro“ laureatu nėra paprasta, kaip neseniai atskleidė romantinės dramos „Vandens forma“ aktorius Richard Jenkins. Paaiškėjo, kad del Toro kartais kelia reikalavimus savo aktoriams, dėl kurių darbas jo filmuose yra fiziškai nepatogus.

Kadras is filmo „Košmarų skersgatvis“

„Aš pažiūrėjau „Košmarų skersgatvį“ praėjusią naktį. Dievinu filmą. Guillermo yra kaip niekas kitas, su kuriuo aš būčiau susitikęs. Kai dirbi su juo, išeini galvodamas: „Na, tai buvo malonumas“. Jis yra vienas iš kino meistrų. Jis tiek daug išmoko apie kiną, sukūrė savo braižą. Šis filmas yra epinis ir nepaprastas. Su juo visada smagu dirbti, išskyrus tai, kad jam patinka vanduo ir šaltis. Filme „Vandens forma“ mes visą laiką buvome šlapi, o „Košmarų skersgatvį“ filmavome ant sniego Toronte, buvo šalta. Guillermo ten buvo be striukės, o mes per kiekvieną pertraukėlę vis bėgdavome priedangos, kad sušiltume.“

Kadras is filmo „Košmarų skersgatvis“

Nenuostabu, kad filmas pavadinimu „Vandens forma“ gali visą laiką palikti jo aktorius tiesiog šlapius ir nelaimingus. Vis dėlto atrodo, kad paties del Toro gamtos stichijos ne taip jaudina, kaip jo aktorius, nes jis nesigailėjo lakstyti po sniegą Toronte, filmuodamas trilerį „Košmarų skersgatvis“ be striukės.

Kadras is filmo „Košmarų skersgatvis“

Akivaizdu, kad Guillermo del Toro taip įsipainioja į savo viziją, kurią bando parodyti ekrane, kad net nesuvokia, jog rizikuoja patirti hipotermiją, būdamas šaltyje be tinkamos aprangos. Bet akivaizdu ir tai, kad aktoriaus Richard Jenkins neatbaidė patirtis filme „Vandens forma“, nes jis grįžo dirbti su del Toro tamsiame trileryje „Košmarų skersgatvis“, kurio premjera Lietuvoje numatyta kitų metų sausio 28 d.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: