© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Kirgizijoje, Biškeke turėjęs įvykti baletas, kuriame turėjo pasirodyti du žinomi rusų baleto šokėjai Sergejus Manuilovas ir Jekaterina Pervušina, buvo atšauktas, nes vietiniai šokėjai atsisakė jame dalyvauti.

Baletas „Gulbių ežeras“ Biškeke buvo suplanuotas praėjusį savaitgalį, tačiau grupė šokėjų iš Kirgizijos nacionalinio A. Maldybajevo operos ir baleto teatro paskutinę akimirką atsisakė pasirodyti.

Kirgizijos baleto trupės narys Dosmatas Sadyrkulovas teigia, kad šokėjai atsisakė dalyvauti pasirodyme, nes jiems nebuvo sumokėta.

Labdaros „Rainbow Foundation“ pirmininkė ir renginio organizatorė Sagida Jumabekova sakė, kad buvo sutarta, jog rusų šokėjams bus sumokėta iš fondo lėšų, o vietiniams šokėjams sumokės Biškeko baleto teatras.

„Vietiniai šokėjai pradėjo mūsų prašyti pinigų. Mes su tuo sutikome, [nors pagal įstatus neprivaloma] nes tiesiog norėjome išgelbėti šį pasirodymą. Tačiau netgi tuomet, kai atsinešėme grynuosius, kad jiems sumokėtume, jie vis tiek atsisakė pasirodyti,“ pasakoja Jumabekova.

Sadyrkulovas paaiškino, kad kovo 6 d. turėjęs įvykti pasirodymas buvo „komercinis projektas, kurio bilietų kainos taip pat buvo komercinės.“

© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Bilietų kainos svyravo nuo 1000 iki 2000 somų (10-20 €), o tai buvusioje Sovietų respublikoje dideli pinigai.

„Tokios kainos Biškeko gyventojams labai aukštos, tačiau mūsų šokėjai už savo pasirodymą negauna nieko. Tai įsisenėjusi problema. Mūsų šokėjai dėl šios problemos sprendimo kreipėsi tiek į teatro administraciją, tiek į kultūros ministeriją,“ sakė Sadyrkulovas.

Anot jo, teatras už vienos dienos „Gulbių ežero“ baletą gavo dvigubai didesnę sumą už nuomą, tačiau sumokėti Kirgizijos šokėjams atsisakė, teigdami, jog jie ir taip gauna mėnesinį atlyginimą.

„Kai Kirgizijos šokėjai atsisakė apsivilkti savo kostiumus iki pasirodymo likus 30 min., jie pradėjo švaistytis pažadais dėl pinigų… o tada pagrasino juos atleisti arba paduoti į teismą,“ pasakojo Sadyrkulovas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: