(c) kaunoaleja.lt archyvo nuotr.

Vakar susiruošę į Sartuose vykusias tradicines ristūnų žirgų lenktynes „Sartai 2010″ galėjo jų ir visai nepamatyti – mat dėl net dešimt kilometrų besitęsiančių spūsčių pavėlavo atvykti į šventę. Ir tik nutraukta rinkliava pagreitino įvažiavimą į regioninį parką. Mašinų kamštyje 2 val. praleidę kauniečiai dar spėjo pamatyti tris varžybų dalis, nes renginio pradžia vėlavo. Tačiau už jų laukiantys apie 200 automobilių eikliųjų žirgų galbūt ir visai neišvydo.

Zarasų savivaldybės tarybos sprendimu leidimas įvažiuoti į regioninį parką lengvuoju automobiliu kainavo 10 litų, mikroautobusu – 20, autobusu – 30 litų.

Šiemet automobilių srautai buvo gerokai didesnis nei pernai, kai buvo atvykę apie 10 tūkst. automobilių. Manoma, kad šiemet šventėje dalyvavo apie 40 tūkst. žiūrovų.

Zarasų rajone, Dusetų hipodrome, šeštadienį vykusiose tradicinėse respublikinėse lenktynėse „Sartai 2010″ varžėsi per 70 žirgų ristūnų iš Lietuvos ir užsienio.

Žemės ūkio ministerijos įsteigtą Didįjį žiemos prizą laimėjo daugiametis nugalėtojas Kazys Trota.

Ristūnų žirgų lenktynių tradicija ant Sartų ežero ledo tęsiasi nuo 1905 metų. Varžybos nevyko tik karo metais. Nuo 1955 metų Sartų lenktynės tapo respublikinėmis, nuo 1968 metų jų metu pradėtos rengti ir žiemos mugės.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: