Organizatorių archyvo nuotr.

Kaip tramplinas jauniesiems kūrėjams 2016 m. pradėtas rengti festivalis šiais metais išsiskiria menininkams suteikta nevaržoma kūrybine laisve. Pasak festivalio organizatorių toks sprendimas buvo priimtas dėl siekio per meną kalbėti nuoširdžiai, nesistengiant įtilpti į konkrečius rėmus ar fiktyviai „pritempti“ savo kūrinio prie iš anksto numatytos festivalio temos.

„Toks ir yra šio festivalio tikslas – leisti laisvai lietis kūrėjų saviraiškai, realizuojant ne populiarias, tačiau drąsias ir šviežias idėjas. Kadangi šiais metais atsisakėme bendros festivalio temos, svarbiausiais kriterijais formuojant šių metų programą tapo kokybė ir originalumas. Buvo svarbu, kad renginiai būtų kuo įvairesni – jaunimui įdomus tiek klasikinis teatras, tiek ir visiškai eksperimentinis patyrimas“, – apie šių metų „Išeities taško“ programą pasakoja festivalio koordinatorės Indrė Brasevičiūtė ir Kristina Apanavičiūtė.

Organizatorių archyvo nuotr.

Antrąją festivalio savaitę atidarys net du šokio monospektakliai – Kauno miesto kamerinio teatro pristatoma „Žana“ (aut. G. Šmigelskytė) ir klausimus apie vyriškumą keliantis Vilniaus miesto šokio teatro Low Air gatvės šokio spektaklis „Vyrsmas“ (aut. M. Eidrigevičius).

Organizatorių archyvo nuotr.

„Mes renkame jūsų istorijas – ekstremalias emocijas ir jautrius prisiminimus, rutiną ir kasdienybę, kavos puodelius ir neperskaitytas žinutes.” – taip išskirtinį, psichodramai ir forumo teatrui artimą, metodą pristato Playback teatras „Vakhtery“ (Ukraina), dėl kurio žiūrovai jau trečiadienio vakarą scenoje, tarsi veidrodyje, išvys savo pačių jausmų ir istorijų atspindžius. Taip pat rugsėjo 21-ąją „Žmogus iš žuvies“ (rež. E. Švedkauskaitė) žiūrovą kvies nuklysti į išsitempusį laiką, kuriame susidursite su laisvės sąvoka – kas tai yra nedemokratinėje aplinkoje?

Organizatorių archyvo nuotr.

Rugsėjo 22 d. į teatro sceną persikels Lietuvoje sparčiai populiarėjanti Stand-up komedija su Airidu Jankumi, Domu Raibiu, Emiliu Jokūbu, Tomu Rynkevičiumi bei slaptu vakaro svečiu, o penktadienį, po visų savaitės darbų, atsipalaiduoti garsovaizdyje kvies kosmologinė opera S‘anatomia (komp. Mantvydas Pranulis).

Organizatorių archyvo nuotr.

Rugsėjo 24-oji – renginių skaičiumi turtingiausia „Išeities taško“ diena. Tądien nemokamai galėsite išvysti šokio spektaklį „Pakankamas atstumas“ (chor. A. Mozūraitis ir C. A. Bibiano), Dainavos parke vyks atvirų dirbtuvių Dancing ID (Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022 programos dalis) metu sukurtas gatvės šokio pasirodymas, KTU teatro studija „44“ pristatys pjesę „Nykieji vakarai“ (rež. Povilas Jatkevičius), o Apeirono teatras žiūrovus įtrauks į mito apie Orfėją ir Euridikę įkvėptą psichodraminį žaidimą Anomalija OM (Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022 programos dalis).

Organizatorių archyvo nuotr.

Iki pat sekmadienio Kauno miesto kamerinio teatro rūsyje galima aplankyti garsinių asociacijų instaliaciją „Jausmų sonifikacija“ (Kauno miesto kamerinio teatro ir Kaunas 2022 iniciatyvos PRODIUSAI COLAB programos dalis), o festivalį uždarys Kanta Company šiuolaikinio cirko pasirodymai bei visiems atviros žongliravimo dirbtuvės – nepraleisk!

Festivalį organizuoja Kauno miesto kamerinis teatras. Finansuoja: Lietuvos kultūros taryba, Kauno miesto savivaldybė. Rėmėjai: Žali Žali skonių atradimai, Saldainių fabrikas „Rūta“.

Daugiau informacijos: www.iseitiestaskas.lt

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: