Organizatoriu archyvo nuotr.

Koks pasiruošimas šventėms be šventinių renginių. Artėjant Kalėdoms prodiusavimo kompanija ARS Libera International kviečia savo klausytojus į jų jau pamėgtos “Smuiko ir gitaros amžių dvikovos” koncertus gruodžio 8 d. Kaune ir gruodžio 10 d. Alytuje. Čia ringą dar kartą kaitins publikos jau pažįstami ir itin laukiami muzikos meistrai.

Žiemos muzikinėje kovoje gruodį susitiks  pirmasis Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro smuikas, šaunusis  Zbignev Levicki ir Lietuvoje plačiai žinomas gitaros virtuozas Aurelijus Globys. Taškus mušdamas būgnus skaičiuos žavusis perkusininkas Darius Pašiūnas.

„Žodis dvikova dabartiniais laikais apskritai skamba intriguojančiai, atrodo, kad technologijų ir demokratijos amžiuje tai nerealus dalykas ir staiga netikėtai galima tai pamatyti ir išgirsti. Tik ginklai, smuikas ir gitara, tokie malonus sielai ir emocingi ir romantiški. Idėja gimė patiems muzikantams – smuikininkui Zbignevui Levickiui ir gitaristui Aurelijui Globiui, dviem profesionalams, kurie jau daug metų scenoje ir ieško naujų išraiškos formų. Kaip matome iš auditorijos reakcijos – eksperimentas pavyko“, – neslepia ARS Libera International vadovas Gintaras Kamsiukas. Jis tikina, jog scenoje dvikovos metu tikri išbandymai laukia tiek muzikos meistrų, tiek ištikimų klausytojų.

Smuikas prieš gitarą, klasika prieš roką, Mocartas prieš Stingą! Kuris laimės, kas pavers klausytojų emocijas ir užkariaus muzikinį ringą? Dvi skirtingos stichijos – gitara ir smuikas – atsiskleis savo dar nepažintas puses. „Tai tikras iššūkis patiems muzikantams, nes tenka interpretuoti ir pateikti visame pasaulyje pripažintų kompozitorių kūrinius  su visiškai kita koncepcija, be to tai turi būti atlikta profesionaliai, virtuoziškai ir skoningai, kad išliktų pati kūrinio dvasia ir jo mintis. Ne mažesnis iššūkis ir klausytojams, mat meistriškų improvizacijų akivaizdoje jiems pateikiamas visiškai naujas požiūris tiek į klasiką, tiek į pop muziką. Į šią programą net joje jau buvę klausytojai ateina pasidžiaugti, užsimiršti nuo rutinos, pasisemti šventinių emocijų. Jie visuomet išeina besišypsantys“, – intriguoja G.Kamsiukas.

Organizatorių archyvo nuotr.

Energijos, netikėtų derinių ir intrigos vakarą svarbiausia ne stilistinės vingrybės ar laimėjimas bet kokia kaina, o draugystė ir atsidavimas savo mūzai. Abiejų kovotojų siekis, tikime, bus išpildytas su kaupu – tai siekis, kad visi pajustų meilę tą, kurią abu sudėjo kurdami programą – karštą, atvirą ir drąsią!

ARS LIBERA INTERNATIONAL komanda kviečia visus pamėgusius šią dvikovą ir dar jos negirdėjusius pasimėgauti šauniu žiemos renginiu, kai už lango žvarbu.

Dar šį rudenį sausakimšos salės klausytojų sulaukę organizatoriai ragina bilietus įsigyti iš anksto.

Bilietus platina BILIETAI.LT.

Guodžio 8 d. 19 val. Kauno Nacionalinėje Filharmonijoje: Http://www.bilietai.lt/lt/event/27664

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: