Venecijos kino festivalio prizininkas L. Bareišą. EPA-ELTA nuotr.

Karmėlavos miestelio, esančio Kauno rajone, gyventojus ir svečius nudžiugino vienoje iš automobilių stovėjimo aikštelių, skirtų Kauno oro uosto keleiviams įrengtas vienam filmui skirtas kino teatras, kuris veiks vos savaitę.

Iniciatyvos tikslas – pasveikinti namo sugrįžusį filmą „Piligrimai“. Pernai rugsėjį seniausiame pasaulio kino festivalyje Venecijoje programos „Horizontai“ liūtu apdovanota psichologinė drama filmuota būtent Karmėlavoje.

Ši festivalio „Kino pavasaris“ iniciatyva – „Kaunas ir Kauno rajonas – Europos kultūros sostinė 2022“ programos dalis.

M. Plepio nuotr.

„Kultūros sostinės projekto kontekste daug kalbama apie kultūros sklaidą už didžiųjų miestų ribų – mes tuo užsiimame jau ne pirmus metus, vykdydami projektą „Kino karavanas“, su daugiausiai kritikų pripažinimo bei žiūrovų simpatijų sulaukusiais filmais aplankantį mažesnes Lietuvos gyvenvietes, kur nėra kino teatrų – pavyzdžiui, pernai vasarą surengėme net 100 kino peržiūrų po atviru dangumi“, – „Kino pavasario“ patirtimi dalinasi festivalio direktorė Agnesta Filatovė.

Festivalio ir „Kaunas 2022“ dialogą užmegzti padėjo ne tik bendros vertybės, bet ir faktas, kad „Piligrimai“ 2020 m. vasarą filmuoti būtent Karmėlavoje. Iš čia kilęs ir filmo režisierius Laurynas Bareiša, laukiantis susitikimų su miestelio bendruomene ir dalį seansų lydėsiančių ekskursijų po filmavimo vietas.

M. Plepio nuotr.

Apsilankę iki kovo 23 d. veiksiančiame „Piligrimų“ kino teatre, žiūrovai pamatys ir filmavimo komandos nario Roberto Neveckos iliustracijų parodą, be abejo, galės įsiamžinti ir su iš Venecijos parsivežta liūto statulėle. Kol kas „Kino pavasaris“ kviečia pasidairyti po statybų aikštelę ir nusiteikti neįprastam kino nuotykiui. Juk kino teatras kyla ne atsitiktinėje vietoje, bet vienoje „Piligrimų“ scenų – kurioje, sužinosite jau žiūrėdami filmą.

„Kino pavasaris“ kovo 24–balandžio 3 dienomis vyks kino teatrų ir namų ekranuose visoje Lietuvoje. Dalį filmų festivalio metu žiūrovai galės matyti namų kino platformose „KP+ kino portalas“, „Telia TV“, „Žmonės Cinema“.

Visą festivalio programą galima rasti čia.: https://kinopavasaris.lt/lt/programa

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: