Apleistas jau 30 metų, besiplečiantis Burnham Beeches dvaras Australijoje yra Rono ambicingo projekto pavadinto „Imperija“ kūrybos zona. Dirbdami visus metus, Rone ir jo interjero dizainerių komanda, apšvietimų specialistai ir apipavidalinimo dizaineriai padėjo sukurti nepakartojamą patirtį, įkvėpusią naujos gyvybės apleistoje vietoje.

Per dvyliką dvaro kambarių išsidėstę portretai atrodo, kaip įspūdingi praeities vaiduokliai. Jų akys stebi kiekvieną plotą, o tai sukuria savotišką atmosferą nusinešančią lankytojus atgal į praeitį. Kartu su interjero stilistu Carly Spooner, Rone surado virš 500 senovinių daiktų, kurie padeda atkurti neįtikėtiną dvaro praeities atmosferą. Užpildant Art Deco stiliaus namus su tam tikro laikotarpio stiliaus baldais buvo vienas sunkiausių menininko iššūkių. Viskas turėjo susiderinti norint, kad dvaras atrodytų gražiai.

Kiekvienas kambarys yra tematiškai susijungęs sezonais: nuo gilaus bordo atspalvyje susipynusių rudeniškų lapų esančių ant sienų valgomojoje zonoje, iki švieisiai violetinių miegamųjų sienų, kurios sukelia pavasario žydėjimo jausmą. Norėdamas papildyti vaizdinę patirtį, Ronas įtraukė kompozitorių Nick Batterham, kuris sukūrė garsinį vaizdą iš per metus įrašytų įvairiose dvaro vietose garsų. Tarp kitų pagražinimų  saviti kvapai kvapas sukurti Kat Snowden, šviestuvų dizainai sukurti John McKissock bei botaniškoji instaliacija sukurta Loose Leaf.

11

Lankytojai yra kviečiami klaidžioti po buvusią dekadentinę erdvę ir mąstyti, kas čia kažkada vyko. Dvaras pastatytas turtingos verslo magnatų šeimos 1933 metais tikrai turi daug istorijų. Ekskursijos metu sustojus apsidairyti ir pasigrožėti kambariuose, stebint Rono tapytų figūrų akių yra nesunku sukurti kokią istoriją.

„Noriu, kad žmonės laisvai vaikščiotų po šią vietą ir tyrinėtų savo vaizduotės galimybes, spėliodami, kas galėjo ir negalėjo atsitikti čia,“ – aiškina idėjos autorius. „Mėgstu skatinti tyrinėti, sukelti klausimus kaip ir kodėl kažkas tokio neįtikėtino buvo tiesiog apleista. „Imperija“ suteikia galimybę žmonėms sukurti savo dvaro istoriją ar bent jau kuriam laikui nukreipti jų mintis į kitą vietą ir laiką. Nedažnai turi galimybę taip pasinerti į kitą erą, kaip čia. Kartais atrodo, kad mes atradome pamirštą laiko kapsulę ir atidarėme ją visam pasauliui.“

12

13

?????????????????????????????

15

16

17

18

19

21

22

23

25

\

Taip pat skaitykite: Siaubo istorijos apleistose erdvėse [FOTO]

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: