© Nick Turner nuotr.

Istorijos eigoje žirgai leido pramonei ir ūkiui vystytis daug greičiau. Tai pat kelionėse jie buvo kaip vieni iš pagrindinių transporto priemonių. Žirgas – vienas iš pagrindinių gyvūnų, kuris nuo senų laikų turi ypatingą ryšį su žmogumi. Fotografo Nicko Turnerio gyvenime žirgai tai pat turi labai svarbią vietą. Meilė žirgams ir gamtos grožis – tai mūza menininkui, iš kurios jis mokosi ir įkvepia kurti.

Per visą savo asmeninį ir profesinį gyvenimą, vienas dalykas išliko pastovus menininko Nick Turner gyvenime, tai ryšys su žirgais. Amerikiečių menininkas yra laisvai samdomas fotografas, kuris praleido savo pirmuosius studijavimo metus Prancūzijoje, veliau grįžo tęsti mokslų į JAV studijuoti meną.

Jo pagrindinis užsiėmimas yra medijų menas, fotografija, piešimas ir tapymas, tai pat domėjimasis abstrakčiomis idėjomis. Nickas pradėjo tapyti labai tradiciškai – meno mokykloje, tačiau laikui bėgant interesai keitėsi ir dėmesys telkėsi kitur. Pradėjęs fotografuoti, piešinius ir tapybą paliko nuošalyje.

nick-turner-horse-photography-1

Menininkas nuo jaunystės buvo įsitraukęs ir susižavėjęs žirgais. Neseniai Nickas keliavo po Islandiją, kurioje jau seniai žavisi esančia menų organizacija Twyla. Ji padėjo Nickui įgyvendinti projektą, vaizduojant save kartu su žirgais. Tai pat menininkas šioje serijoje nuotraukų fotografavosi nuogas.

Sukurta serija fotografijų Islandijoje vaizdavo energiją ir grįžimą prie gyvuliško instinkto. Nicko Turner nuogas kūnas, persipinantis kartu su žirgais kalba dviprasmiškai. Primindamas klasikines skulptūras, jo raumenys buvo ištempti, kurie vaizdavo žirgo stiprybę. Kaip pats menininkas teigia, jog jis norėjo ne tik stovėti kartu su žirgais, bet tampti vienu iš jų, susilieti.

Nick-Turner-Horses-5

Įdėjimas savęs į šiuos vaizdus kartu su žirgais menininkui ši idėja atėjo negreitai. Daugiausia jis specializavosi Islandijoje prie natūralaus gamtos grožio ir žirgų fotografijų. Pradėjus save dėti į fotografijas tai sukėlė savianalize. Tada ir išsivystė idėja fotografuotis kartu su žirgais, nes kaip menininkas teigia: žmonės ne atskira rūšis, tai vienas iš elementų ekosistemoje.

Šios menininko nuotraukos siunčia visuomenei žinutę, kad daugiau dėmesio turėtų būti skiriama puoselėjant santykiams tarp žmogaus ir gamtos. Žmonės – tai viena iš dalių gamtos, kurioje turėtų vyrauti balansas. Bandymai užkariauti visą pasaulį mums kenkia dar labiau nei galima įsivaizduoti.

Nick-Turner-Horses-14

Nick-Turner-Horses-6

Nick-Turner-Horses-1

Nick-Turner-Horses-2

Nick-Turner-Horses-12

Nick-Turner-Horses-13

Taip pat skaitykite: Kevino Petersono hiperrealistiški vaikų ir gyvūnų piešiniai miesto aplinkoje

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: