Organizatorių archyvo nuotr.

Birželio 2 d. 14-18 val. Kauno miesto savivaldybės Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos Jaunimo, meno ir muzikos skyriuje (A. Mapu g. 18, Senamiestyje) vyks „Vaikų ir janimo diena“, skirta vaikų jaunimo dienai.

Šventės organizatoriai kviečia dalyvauti kūrybiškose edukacijose ir išbandyti interaktyvias pramogos ne tik vaikus ir jaunimą, bet prisijungti tėvelius bei senelius, ir žinoma, nepamiršti geriausių keturkojų draugų! Šventės dalyvių laukia daug įvairių pramogų – nuo menų dirbtuvių, lobių paieškos, „KIS KIS“ mados fotosesijos iki LEGO robotų varžybų ir netgi galimybės išbandyti virtualios realybės žaidimus.

Kaip teigia šventės organizatorė, bibliotekos Jaunimo, meno ir muzikos skyriaus darbuotoja Gintarė Visockytė, šia švente siekiama ne tik pasidžiaugti ir suburti čia jau ne vienerius metus įvairias neformalaus vaikų švietimo programas lankantį jaunimą. Bet ir paskatinti atrasti netradicines bibliotekos paslaugas ir pramogas čia dar nesilankančius vaikus bei tėvelius.

„Dauguma lankytojų, mokyklų ir net organizacijų lieka nustebusios, kai papasakojame, kad bibliotekoje jaunimas nemokamai galima išmokti 3D maketavimo ar programavimo, atsispausdinti savo svajonių 3D projektus, įgyti žurnalistinio darbo praktikos, lankyti menų ar IT srities vasaros stovyklas, netgi susipažinti su virtualia realybe. Jau nekalbant apie tai, kad čia vyksta daug kitų renginių ir mokymų suaugusiems, o skaitytojų laukia specializuotas meno leidinių ir vinilinių plokštelių fondas, galimybė pasiimti į namus ne tik knygas, bet ir filmus, o muzikos mokyklas lankantys vaikai čia rengia repeticijas ir koncertus, pasinaudodami bibliotekoje esanči pianinu.”

vaiku ir jaunimo diena

RENGINIO PROGRAMA:

Menų kiemelis:

14-18 val. Dailės improvizacijos kiemelyje

14-18 val. Vinilų turgelis ir siuvinėjimo dirbtuvės

17-18 val. Senamiesčio kinas ir jaunimo piknikas

Biblioteka:

14-18 val. Akcija „Vaikų paštas“

14-15.30 val. KIS KIS mados fotosesija ir tapyba ant veidų

15-17 val. LEGO robotų varžybos ir virtuali realybė

Dalyvauja Kauno miesto savivaldybės Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos ir Kauno rajono savivaldybės viešosios bibliotekos komandos.

15.30-16.30 val. Lobio paieška

16.30-17 val. „Žurnalistikos akademijos“ ir Neformalaus vaikų švietimo sezono uždarymas ir apdovanojimai

Renginio partneriai – „Kauno žinios“, Kauno rajono savivaldybės viešoji biblioteka, „KIS KIS“ mados namai.

Daugiau informacijos: ČIA. 

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: