Monika Vilčinskienė / asmeninio archyvo nuotrauka

Klaipėdos universitetinėje ligoninėje užgeso kaunietės menininkės Monikos Vilčinskienės gyvybė – dvejų dukterų mamai nepavyko įveikti klastingos ligos.

Žinoma menininkė maždaug prieš mėnesį kreipėsi į visuomenę su pagalbos šauksmu – prašė prisidėti prie modernaus gydymo, kad galėtų praleisti kuo daugiau laiko su savo šeima. Visuomenė neliko abejinga –  per parą laiko buvo paaukota 66 tūkst. eurų suma, kuri buvo skirta moderniam gydymui, kad moteris laimėtų daugiau laiko prieš klastingą ligą.

Pradėjus taikyti modernų gydymą, Monikos sveikata pagėrėjo akimirksniu – ji tapo žvalesnė, turėjo daugiau jėgų, anksčiau dėl skausmų neįstengusi praryti nė kąsnio, vėl galėjo savarankiškai valgyti. Tačiau iš mirties gniaužtų moteriai pavyko išplėšti tik daugiau nei mėnesį laiko. Monikos sveikata pablogėjo po Karaliaus Mindaugo karūnavimo dienos – staigiai prasidėję nepakeliami galvos skausmai privertė nedelsiant kreiptis į gydytojus. Diagnozė labai liūdna – vėžinių ląstelių išplitimas į smegenų dangalus.

„Mirtis ištiko būtent dėl smegenų pažeidimo, o ne dėl problemų pilvo srityje. Liga progresavo labai greitai. Vaistai gali tvarkyti kepenis, plaučius, pilvo ertmę, bet jie negali praeiti pro vadinamą smegenų ir kraujotakos barjerą“, – apgailestavo moters gydytojas, Klaipėdos universitetinės ligoninės Chemoterapijos skyriaus vedėjas Alvydas Česas.

Su onkologine liga Monika kovojo trejus metus – pastebėjus ligą, buvo diagnozuota trečia stadija. Moteris augino dvi mažametes dukras.

Visa Monikos vaistams paaukota suma nebuvo panaudota. Po atsisveikinimo su menininke, viešosios įstaigos „Atsakingas verslas“ atstovai ketina paskelbti, kokiam kitam kilniam tikslui bus skirti likę pinigai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: