© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Lietuvos kariuomenė perka amunicijos už beveik 50 mln. litų, penktadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Pagrindinę pirkimų dalį sudaro amunicija, skirta automatiniam šautuvui G36,120 mm minosvaidžiui, prieštankiniam granatsvaidžiui “Carl-Gustaf”.

“Vienas iš mūsų dabartinių prioritetų – tinkamai parengtas ir gerai aprūpintas karys. Todėl atstatydami amunicijos rezervus siekiame užtikrinti kokybišką karių parengimą ir deramą pasiruošimą vykdyti numatytas užduotis,” – pranešime spaudai teigė ministras Juozas Olekas.

Kaip praneša KAM,lapkričio pabaigoje Lietuvos kariuomenės arsenalą Linkaičiuose pasiekė jau trečiojišiais metais Giraitės gamykloje pagamintų automatiniam šautuvui G36 skirtų 5,56×45 mm šovinių partija. Ateityje Lietuvos kariuomenė iš šio gamintojo planuoja įsigyti ir kitai pagrindinei šaulio ginkluotei – vidutiniam kulkosvaidžiui ir taiklaus šaulio šautuvui – skirtų šovinių.

Lietuvos kariuomenėje naudojamiems sunkiesiems 120 mm minosvaidžiams skirta amunicija Lietuvos kariuomenės sandėlius pasieks, planuojama, kitų metų pabaigoje.

Taip pat Lietuvos kariuomenės sandėliai pasipildys ir prieštankinio granatsvaidžio “Carl-Gustaf” amunicija. Ją Lietuva kartu su Estija ir Latvija perka bendrai per Europos gynybos agentūrą pagal 2013 metais pasirašytą susitarimą, kurio vertė apie 50 mln eurų, įgyvendinamą 2015 – 2017 metais.

Reikiama amunicija Lietuvos kariuomenei perkama iš anksčiau suplanuotų lėšų ir iš papildomai šiais metais krašto apsaugai skirtų 130 mln. litų. Iš jų amunicijos rezervams atkurtiskirta25 mln. litų.

Didžioji dalis pasirašytų sutarčių – ilgalaikės, iki trijų metų. Jos bus įgyvendinamos palaipsniui per sutartyse numatytus terminus.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: