© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Europos Komisija prieš Lietuvą pradėjo pažeidimo procedūrą: užkliuvo tai, kad nuostoliai dėl kelionių organizatorių nemokumo nukentėjusiems turistams Lietuvoje kompensuojami tik iš dalies. Seime jau prabilta, kad milijonines kompensacijas turistams teks krapštyti iš biudžeto, rašo “Verslo žinios”.

Žinia, kad Briuselis susirūpino netinkama turistų teisių apsauga Lietuvoje, į viešumą prasisunkė trečiadienį Seime Ekonomikos komiteto posėdyje svarstant Turizmo įstatymo pakeitimo projektą. Europos Teisės departamento generalinis direktorius Deividas Kriaučiūnas “Verslo žinioms” patvirtino, kad EK pradėjo pažeidimo procedūrą ir siekia išsiaiškinti, ar Lietuva tinkamai perkėlė į savo įstatymus ES direktyvą, kurioje pasakyta, kad išlaidos, kurių turistai patiria dėl kelionių organizatorių nemokumo, turi būti kompensuotos visiškai.

“EK nuomone, Lietuva netinkamai perkėlė į savo įstatymus direktyvos nuostatą, kurioje pasakyta, kad organizatoriaus bankroto ir nemokumo atveju turistams turi būti kompensuotos visos jų patirtos išlaidos”, – teigė D.Kriaučiūnas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: