© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Numatomas NATO pajėgų perdislokavimas į su Rusija besiribojančią Lietuvą, kaip ir kitas Baltijos šalis bei Lenkiją, būtų kur kas efektyvesnis siekiant užkardyti agresorę, jei kariai žinotų, kad nuo Krymo aneksijos simboliu virtusių žaliųjų žmogeliukų gintų ne tik NATO partneres, bet ir savas korporacijas.

“Be daugelio kitų naudų, susijusių su užsienio investicijomis, – naujų darbo vietų, naujų technologijų ir vadybos modelių – ne mažiau svarbu ir tai, kad jos teikia saugumą valstybei. Kai investicijų kiekis didžiulis (daugiausia plyno lauko investicijų), saugumo klausimas tampa tarptautinių diskusijų objektu, o tie, kurie investuoja, dirba su savo vyriausybėmis”, – “Verslo žinioms” teigė Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Robertas Dargis.

“Nordea” banko vyriausiasis ekonomistas Žygimantas Mauricas pastebi, kad konkurencija Lietuvai varžantis dėl investicinių projektų akivaizdžiai auga ir investuotojų pasitikėjimas skolų krizę išgyvenusiomis Pietų Europos valstybėmis – Portugalija, Italija, Graikija, Ispanija, kurios šiuo metu, ekonomistų nuostabai, labai sparčiai kyla į viršų, jau didesnis nei Lietuva.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: