© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Gydytojai netrukus turės dar daugiau rašto darbų – Sveikatos apsaugos ministro valia jie greičiausiai privalės deklaruoti viešuosius ir privačius interesus, o Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) subrandino idėją medikus įpareigoti viešai deklaruoti turimą turtą bei pajamas, rašo dienraštis “Lietuvos žinios”.

Medikai tokias iniciatyvas, kurias ketinama svarstyti jau Seimo pavasario sesijoje, vadina įžeidimu.

STT parengė Gyventojų turto deklaravimo pataisas, kuriomis siūloma nustatyti, kad gydytojai, odontologai, viešųjų įstaigų, kurių steigėja ar dalininkė yra valstybė arba savivaldybė, vadovų pavaduotojai ir jų šeimos nariai nuo 2015 metų turėtų deklaruoti savo turtą.

Šiuo metu minėtos medikų kategorijos to neprivalo daryti. Įstatymo būtų nustatyta, kad tokios turto deklaracijos būtų viešinamos be jų pildytojų sutikimo. Pirmą kartą duomenis apie 2015 metais valdytą turtą gydytojai bei odontologai turės pateikti 2016-aisiais.

Viliamasi, kad ši priemonė padės sutraukyti sveikatos apsaugos sistemą apraizgiusios korupcijos saitus, ji paliestų 10 – 12 tūkst. asmenų.

STT projektams griežtai nepritaria Lietuvos gydytojų sąjunga (LGS).

“Mes siūlėme to nedaryti. Mūsų nuomone, tai būtų vienos visuomenės grupės išskyrimas iš kitų. Tada tegu turtą deklaruoja ir kiti. Tokie projektai nieko neduoda – tik žeidžia gydytojus”, – LŽ sakė LGS prezidentas Liutauras Labanauskas.

“Blefas, kad tokiu būdu kovojama su korupcija. Ir visiškas melas, kad korumpuočiausia sritis pas mus yra medicina. Pagal šį rodiklį mes esame tik garbingoje ketvirtojoje vietoje”, – kalbėjo L.Labanauskas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: