© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Užsienio reikalų ministerija (URM)penktadienį pareiškė rekomenduojanti neskristi į Egipto kurortą Šarm aš Šeichą ir kitus Sinajaus pusiasalio oro uostus. Beveik pusė Egipte esančių turistų iš Lietuvos bus parskraidinti sekmadienį.

URMpranešė, kad dėl kriminalinių ir teroristinių grupuočių veiklos saugumo padėtis yra ypač bloga Šiaurės Sinajaus provincijoje.

Lietuvos užsakomųjų skrydžių bendrovės “Small Planet Airlines” Marketingo departamento vadovas Simonas Bartkus BNSsakė, kad sekmadienį į Lietuvą parskraidins 180 žmonių.

“Jau viskas sudėliota taip, kad ten esančius savo klientus parskraidinsime ir kol kas daugiau į Šarm aš Šeichą neskrisime”, – BNSsakė S.Bartkus.

Jis patvirtino, kad iki sekmadienio “Small Planet Airlines” darbuotojai užtikrins maksimalų saugumą, turistams bus leidžiama vežtis ir bagažą. Tuo metu kai kurios oro bendrovės savo klientus skraidins tik su rankiniu bagažu.

“Small Planet Airlines” taip pat atliks Egipto partnerių veiklos auditą. Pasak S.Bartkaus, tai gali užtrukti kelias dienas, situacija bus įdėmiai stebima.

URM rekomendacijas sugriežtino po pasitarimo su Valstybės saugumo departamento, Civilinės aviacijos administracijos, Turizmo departamento atstovais penktadienį.

URMsiūlo be būtinybės nekeliauti į Kairą, Aleksandriją, Ismailiją, Port Saidą ir kitus didžiuosius Egipto miestus ir Nilo deltos gyvenvietes, nes čia išlieka teroristinių išpuolių, demonstracijų ir susirėmimų su saugumo pajėgomis tikimybė.

Dėl kriminalinių ir teroristinių grupuočių veiklos saugumo padėtis yra ypač bloga Šiaurės Sinajaus provincijoje, įskaitant Tabos-Sueco kelią, Tabos kurortą, todėl į Šiaurės Sinajaus provinciją ir Tabos kurortą, Vakarų (Libijos) dykumą bei Sivos oazę keliu iš Marsa Matruh, rekomenduojama nevykti.

URMpataria Egipte esantiems asmenims būti budriems, stebėti vietinės valdžios pranešimus, vengti masinio susibūrimo vietų, visą laiką su savimi turėti asmens dokumentą su nuotrauka.

Rusijos lėktuvui sudužus šeštadienį virš Egipto Sinajaus pusiasalio, žuvo visi 224 juo skridę žmonės.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: