Kauno rajono vicemeras P. Visockas ir mero patarėja V. Boreikienė Kačerginės dviračių take. / Organizatorių archyvo nuotr.

Besiplečiančiuose Kauno rajono dviračių takuose netrukus atsiras naujų paslaugų: „CityBee“ čia ketina įrengti penkis dviračių nuomos punktus, o viename jų bus galima išsinuomoti ir elektrinius paspirtukus.

Kelti dviračius į automobilius, vežti juos iki dviračių tako ir tik tada pradėti kelionę yra nepatogu. Be to, juk yra nemažai žmonių, kurie neturi dviračio, bet norėtų jį minti,“ – apie tokių paslaugų reikalingumą kalbėjo Kauno rajono mero patarėja Violeta Boreikienė.

Pirmasis dviračių nuomos punktas atsiras ties Kačerginės prieplauka. Iš ten bus galima keliauti iki Kauno miesto centro arba minti į priešingą pusę. Netrukus Kačerginę ir Zapyškį sujungs dviračių takas, todėl prie Zapyškio Šv. Jono Krikštytojo bažnyčios taip pat įsikurs nuomos punktas.

Planuojama, kad ateityje „CityBee“ dviračių nuomos punktų atsiras ir kitapus Nemuno – Kulautuvoje ir Šilelio kaime (Raudondvario sen.). Dviračių takas dešiniajame Nemuno krante taps saugesnis, kai darbininkai baigs tiesti jo atkarpą nuo K. Veverskio tilto per Nevėžį iki Raudondvario prieigų.

Įmonės „Modus Group“ darnaus judumo projektų vadovas Aurimas Drutys tvirtino, kad dviračių nuomos paslaugų reikia ir turistams, ir svečiams, ir vietos gyventojams.

Gyvenu Vaišvydavoje, turiu du vaikus ir labai mėgstu keliauti dviračiais. Tačiau į automobilį sutalpinti keturis žmones ir tiek pat dviračių – nemažas iššūkis. Būtų patogiau, jei vežtume tik vaikų dviračius, o sau juos išsinuomotume prie dviračių tako“, – kalbėjo A. Drutys. Jis teigė bendravęs su vietos gyventojais, kurie sutiko, kad tokia paslauga šalia namų jiems praverstų.

A. Drutys tvirtino, kad bus nuomojami ne tik dviračiai. Garliavoje bus galima rinktis ir elektrinį paspirtuką, kuriuo dviračių taku bus galima greitai ir patogiai pasiekti Kauno centrą.

Norime, kad Kauno rajono gyventojai atrastų darnaus judumo principą, kai keliones automobiliais arba viešuoju transportu galima derinti su kelionėmis paspirtukais, dviračiais. Neabejoju, kad žmonės taip keliaus ne tik dėl pramogos, bet ir į darbą, paskaitas, kitais reikalais“, – kalbėjo Kauno rajono mero pavaduotojas Paulius Visockas. Pasak vicemero, tai puikus būdas skatinti fizinį aktyvumą, didinti sąmoningumą, mažinti transporto spūstis ir oro taršą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: