(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Kauno miesto savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro vykdomos Senjorų fizinio aktyvumo skatinimo programos dalyviai susitiko baigiamojoje senjorų sveikatingumo šventėje, kuri vyko Kauno Maironio gimnazijos salėje.

Susirinkusius renginio dalyvius pasveikino Kauno miesto savivaldybės bendruomenės sveikatos tarybos pirmininkė Virginija Gailienė, savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Zenonas Abramavičius, savivaldybės tarybos narė Loreta Kudarienė, Kauno senjorų tarybos pirmininkė Janina Andriušienė.

Kalbėjusieji renginio svečiai pasidžiaugė, kad programa susilaukė didelio senjorų susidomėjimo ir aktyvumo, todėl būtų tikslinga įgyvendinti ir kitas fizinį aktyvumą skatinančias priemones Kauno miesto vyresnio amžiaus gyventojams.

Senjorų fizinio aktyvumo skatinimo programoje dalyvavę garbingo amžiaus kauniečiai lankė įvairius užsiėmimus, kuriais buvo siekiama skatinti vyresnio amžiaus žmonių motyvaciją rūpintis savo sveikata, aktyviau mankštintis, kasdienybėje įgyvendinant ir kitus sveikos gyvensenos įpročius.

Sveikatingumo šventėje dalyvavę senjorai buvo labai dėkingi programos autoriams bei įgyvendintojams ir išsakė nemažai gražių žodžių apie įvykusius reikšmingus pokyčius jų gyvenime: „Programa maloniai nustebino, įnešė į mano gyvenimą atgaivos ir paįvairinimo, jau po pirmųjų užsiėmimų išėjome pakylėtos, o dabar jaučiu atgavusi sportinę formą, esu žvali, geros nuotaikos, nepraleidau nė vienos treniruotės ar paskaitos” (p. Saulė, 75 m.).

„Esu viskuo labai patenkinta, gavau pasiūlymą dalyvauti programoje iš seniūnijos, dalyvavau visuose užsiėmimuose ir dariau viską, ką leido mano jėgos. Nors esu po operacijos, dabar jaučiuosi daug geriau, gyvenu viena, tad šios programos dėka išėjau iš namų, iš savo vienatvės, (p Algidė, 82 m.).

„Po netekties buvau namuose užsidariusi ištisus metus, niekur nėjau ir nieko nenorėjau, o dabar vėl sugrįžo noras gyventi, daug kur dalyvauti, veikti. Esu pakylėta, patenkinta, vėl gyva.” (p. Birutė, 68 m.).

„Pradėjus lankyti Senjorų fizinio aktyvumo skatinimo programos užsiėmimus – atgijau. Pagaliau supratau, kad ir būdama vyresnė aš daug ką galiu. Judėti, lankytis baseine ir sporto salėje – tai ne tik jaunimo privilegija. Labai lauksime ir ateityje panašių programų.” (p. Kristina, 65 m.).

Kauno miesto savivaldybės Visuomenės sveikatos biuras džiaugiasi, kad senjorų fizinį aktyvumą skatinantį plakatą pavyko sukurti, pasinaudojant užfiksuotomis pačių programos dalyvių džiugiomis akimirkomis. Plakato šūkis „ JUDĖK…BENDRAUK…GYVENK!” taip pat gimė iš programos dalyvių ne kartą išsakytų minčių. Šis tik ką pagamintas plakatas buvo dalinamas senjorų sveikatingumo šventės dalyviams. Šventinę nuotaiką padėjo sukurti Kauno Juozo Naujalio muzikos gimnazijos moksleivių atliekami muzikos kūriniai, mylimos kauniečių aktorės Doloresos Kazragytės dalyvavimas renginyje. Gurkšnodami arbatą, pakylėti, džiugiai nusiteikę senjorai dalinosi geromis emocijomis ir puoselėjama viltimi, kad ir ateityje vyresnio amžiaus žmonių poreikiai nebus užmiršti.

Justina Satkevičiūtė

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: