Kaunas.lt archyvo nuotr.

Didžiosios Britanijos dirbtinio intelekto, duomenų mokslo ir optimizavimo sprendimų kūrėja „Satalia“ pranešė planuojanti plėsti savo veiklą Kaune, Lietuvoje. Per artimiausius dvejus metus bendrovė ketina pasamdyti dar 50 darbuotojų ir tikisi, kad Kauno biuras taps jos mokslinių tyrimų ir plėtros projektų centru.

Po daugiau kaip 5 metus trukusios partnerystės, praėjusiais metais bendrovė „Satalia“  įsigijo Kauno informacinių technologijų bendrovę „Data Dog“. Kartu su kauniečiais „Satalia“ įgyvendino ir toliau plėtoja daugelį procesų optimizavimo, mašininio mokymosi ir programinės įrangos inžinerijos projektų, tokių kaip pristatymų  maršrutų planavimo ir optimizavimo sistemą vienam didžiausių JK mažmeninės prekybos tinklų „Tesco“. Vienoje stipriausių dirbtinio intelekto (DI) konferencijų „Cognition X“ „Satalia“ sukurtas produktas buvo pripažintas geriausiu DI produktu transporto ir logistikos srityje ir taip pat, šiais metais vienoje svarbiausių pasaylyje Transporto konferencijoje „The Delivery Conference“ pateko tarp nominantų kategorijoje „Geriausias inovacijų pritaikymas“ (Best Use of Innovation).

Pasak „Satalia“ generalinio direktoriaus Daniel Hulme, dėl svarių pasiekimų bei patirties      duomenų mokslo, informacinių technologijų ir mokslinių tyrimų srityse, Lietuva yra labai svarbi vieta kompanijos veiklai vystyti ir plėsti.

„Mes vertiname lietuvius, ypač šalies technologijų ir akademines bendruomenes. Jos turi didelį norą plėsti žinias DI ir mašininio mokymosi srityse“, – sako D. Hulme.

„Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius Mantas Katinas tikisi, kad „Satalia“ veiklos plėtra padės šaliai sustiprinti kompetencijas dirbtinio intelekto srityje.

„Sulaukę naujų investicijų, visada skatiname bendroves atrasti visas Lietuvos galimybes bei  talentingus IT specialistus ir inžinierius. Smagu  girdėti, kad „Satalia“ vertina mūsų specialistus ir kartu su jais kuria aukštos pridėtinės vertės projektus“, – sako M. Katinas.

„Niekada neabejojome, kad Kaune sutelkti žmogiškieji ištekliai savo kompetencijomis atitinka šiandienines rinkos tendencijas, o „Satalia“ plėtra – bene geriausias to įrodymas. Technologijoms tapus vis reikšmingesne mūsų gyvenimo dalimi, džiaugiamės, kad Kaunas gali būti vieta, kurioje kuriamos ir įgyvendinamos pažangiausios idėjos. Tikimės, kad netolimoje ateityje būtent šis sektorius taps vienu pagrindinių regiono ekonominių variklių”, – teigia VšĮ „Kaunas IN“ direktorius Tadas Stankevičius.

„Satalia“ planuoja aktyviai prisidėti prie Lietuvos tobulėjimo technologijų ir kompiuterių mokslo srityse: „Mes ketiname toliau glaudžiai bendradarbiauti su akademine bendruomene ir technologijų specialistais. Partnerystė su universitetais – tai galimybė asmeniškai susitikti su talentingiausiais žmonėmis, jiems parodyti realius projektus, esančius rinkoje, taip pat įkvėpti, pristatyti visą platų jiems atsiverčiančių galimybių spektrą. Kartu tai duoklė mūsų alma mater ir galimybė dirbti su ateities kūrėjais, o ryšiai su technologijų specialistais suteikia mums įžvalgų ir naujų žinių bei galimybių jomis pasidalinti“, – sako Daniel Hulme.

Šiuo metu bendrovė ieško programinės įrangos inžinierių (daugiausia „Java“), kokybės inžinierių (angl. QA), infrastruktūros inžinierių (angl. DevOps), produktų ir projektų vadovų, duomenų mokslininkų, mašininio mokymosi inžinierių.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: